Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Οι «μυστικοί» του ΟΑΣΑ, οι επιθέσεις στα τρόλλεϋ και οι περιπολίες

Αφορμή για το σημερινό άρθρο, αποτελεί ένα "Αποκλειστικό" όπως ισχυρίζονται δημοσίευμα στο Newpost.gr (Δείτε ΕΔΩπου ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρονται στους «Μυστικούς» υπαλλήλους της ΟΣΥ, που περιπολούν - περιφρουρούν το Πολυτεχνείο, για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων, Λεωφορείων και Τρόλλεϋ. 

Σύμφωνα με το «Αποκλειστικό» τους οι εν λόγω υπάλληλοι έχουν αποτρέψει άλλες δύο τουλάχιστον επιθέσεις αντιεξουσιαστών. 

Σε κάποια σημεία συμφωνούμε και σε κάποια όχι, που δεν συμφωνούμε: 
«Οι υπάλληλοι δεν είναι μόνο δύο και δεν είναι κάποια «Μυστική Υπηρεσία», όσοι κινούνται καθημερινά στον χώρο των τρόλλεϋ, γνωρίζουν πολλοί καλά, ότι η Υπηρεσία αυτή είναι η Επιθεώρηση Κίνησης του πρώην ΗΛΠΑΠ, που είναι επιφορτισμένη με την ομαλή λειτουργία κυκλοφορίας των οχημάτων, τις αλλαγές των οδηγών και ότι άλλο προκύψει, πορείες, κλεισίματα δρόμων, πληροφορίες κ.α.»

Όταν κάποτε έγινε η συγχώνευση των δύο εταιρειών ΕΘΕΛ - ΗΛΠΑΠ, κάποιοι προσπάθησαν να διαλύσουν το συγκεκριμένο τμήμα, γιατί δεν ταίριαζε στα πρότυπα της πρώην ΕΘΕΛ. 

Πέρασε ο καιρός και «οι κάποιοι» άρχισαν να μαθαίνουν από τους συναδέλφους τους στα Τρόλλεϋ, ότι έτσι θα έπρεπε να λειτουργεί το συγκεκριμένο κομμάτι, γιατί ανά πάσα στιγμή γνωρίζουν τι προβλήματα δημιουργούνται στο δίκτυο και που σχεδόν στην κυριολεξία είναι το κάθε όχημα. 

Καθώς δίνουν άμεσα λύσεις και παρ' όλο που οι δρόμοι που κινούνται τα τρόλλεϋ είναι στενοί, ποτέ δεν παρατηρήθηκε το φαινόμενο εγκλωβισμού οχημάτων από κλεισίματα δρόμων, παράνομων σταθμευμένων οχημάτων κλπ., τουλάχιστον όχι πάνω από δύο - τρία οχήματα. 

Ξαναγυρίζουμε στο θέμα, δεν είναι μόνο δύο οι επιθέσεις που έχουν αποτραπεί από το συγκεκριμένο τμήμα, είναι πολλές παραπάνω, σε αυτό το σημείο να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και να αποδώσουμε τα εύσημα κατά κάποιον τρόπο στους συνάδελφους οδηγούς, που κατά την υπηρεσία τους, έχουν αντιληφθεί φαινόμενα τέτοιου είδους παραβατικότητας και έχουν ενημερώσει άμεσα την «Μυστική Υπηρεσία» ώστε να αποφευχθούν δυσκολότερες καταστάσεις. Και δεν είναι μόνο αυτοί...  

Είναι και οι τεχνίτες τις Εξωτερικής Τεχνικής Υπηρεσίας που έχουν προβεί σε παρόμοιες πράξεις, (Εδώ θα πει κάποιος κακοπροαίρετος, ότι ευλογώ τα γένια μου, αλλά δεν είναι έτσι), αλλά ακόμα και εθελοντές ελεγκτές, έχουν κατά καιρούς προβεί σε τέτοιες ενημερώσεις - προειδοποιήσεις.

Που συμφωνούμε με το δημοσίευμα: 
«Στο περιστατικό της περασμένης εβδομάδας, όντως υπήρχε εργαζόμενος της «Μυστικής Υπηρεσίας» στο σημείο, που όμως δεν πρόλαβε να αντιδράσει, προσπάθησε βέβαια να αποτρέψει το κάψιμο του τρίτου οχήματος, πήρε τον πυροσβεστήρα για να κάνει τα απαιτούμενα, αλλά δεν πρόλαβε και προκειμένου να διαφυλάξει τη σωματική του ακεραιότητα τραβήχτηκε πίσω». 

Γενικά όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι του πρώην ΗΛΠΑΠ, από όποιο πόστο και αν υπηρετούν, δεν έχουν σκοπό να αφήσουν μερικούς "ανεγκέφαλους", να παίζουν με το ψωμί των οικογενειών τους.

Έδιναν και εξακολουθούν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου να διαφυλάξουν το δικαίωμα τους στην εργασία, με μόνο τους μέλημα την ασφαλή, γρήγορη και ποιοτική μετακίνηση του επιβατικού κοινού.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου