Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Παραποιημένα εισιτήρια «εμφανίστηκαν» στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Παραποιημένα εισιτήρια έχουν κάνει την εμφάνισή τους, στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ με τους ελεγκτές του Οργανισμού να έχουν καταγράψει από τις αρχές του χρόνου μέχρι και σήμερα, δεκάδες παραβάσεις.

Οι χρήστες - δράστες σβήνουν την προηγούμενη ημερομηνία που έχει αναγραφεί πάνω στο εισιτήριο από το ακυρωτικό μηχάνημα, με ειδικό χημικό διάλυμα και το ξαναχρησιμοποιούν.

Εδώ πρέπει να τονιστεί πως η εν λόγω παράβαση αποτελεί αυτόφωρη διαδικασία και οι επιβάτες - δράστες, βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης πολλών μηνών.

Οι περιπτώσεις παραβάσεων έχουν εντοπιστεί σε διάφορες γραμμές των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, με την πρώτη να έχει κάνει την εμφάνισή της, τον Ιανουάριο του 2016. 

Έξαρση παρουσιάστηκε κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και «επανεμφανίστηκαν» στους μήνες Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2016. 

Από τις δεκάδες των παραβάσεων, βεβαιώθηκαν σε δύο πρόστιμα 60 φορές πάνω της αξίας του εισιτηρίου ενώ τις υπόλοιπες επιλήφθηκαν τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα. 

Όπως φαίνεται κι από το φωτογραφικό υλικό που έχει αποκλειστικά στη διάθεσή του, το zougla.gr, το εισιτήριο μετά την παραποίηση που έχει υποστεί από το χημικό διάλυμα, αλλάζει χρώμα και γίνεται πιο «ανοιχτόχρωμο». 
Οι κατάλληλα εκπαιδευμένοι ελεγκτές του ΟΑΣΘ, που εντόπισαν κατά τους ελέγχους τους τις εν λόγω παραβάσεις, εξήγησαν μεταξύ άλλων στο zougla.gr: 

«Δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν ή να μείνουν απαρατήρητες τέτοιας μεγάλης εμβέλειας παραβάσεις. Αντιλαμβάνεστε πως μιλάμε για παραποιήσεις κομίστρου. Και μάλιστα, μας κάνει εντύπωση, πως οι επιβάτες - παραβάτες για 1€ ή για 0,50€ - για ένα ευρώ ή για μισό ευρώ- παίρνουν το ρίσκο να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμα και με ποινή φυλάκισης». 

Η ΚΥΑ 
Στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αφορά στον έλεγχο εισιτηρίου, ο νόμος είναι σαφέστατος και ξεκαθαρίζει πως ο επιβάτης -παραβάτης οφείλει να επιδεικνύει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, στον εντεταλμένο Ελεγκτή Κομίστρου του Ο.Α.Σ.Θ., για την επιβολή προστίμου, αλλιώς ζητείται η συνδρομή Αστυνομικού Οργάνου, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του Ν.4313/2014 (ΦΕΚ 261 Α). 

Για τις παραβάσεις αλλοίωσης των εισιτηρίων που εντοπίστηκαν στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ , σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικού και έχει υποβληθεί στον εισαγγελέα. 
Οι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr είναι ομογενείς και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έως και 8 μηνών με αναστολή. 




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου