Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Χρ. Σπίρτζης: «Ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου, στρατηγικός σχεδιασμός για την κυβέρνηση»

Επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ και ενημέρωση για την εξέλιξη και τον προγραμματισμό των σιδηροδρομικών έργων στη χώρα

«Αναβαθμίζεται η γεωπολιτική θέση της χώρας με την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου και των συνδυασμένων μεταφορών».

«Στρατηγικός σχεδιασμός για την κυβέρνηση αποτελεί η αναβάθμιση, ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας», δήλωσε, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, κατά την επίσκεψη του σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη των σιδηροδρόμων και των συνδυασμένων μεταφορών, «θα αξιοποιήσει τη θέση της χώρας μας, αναβαθμίζοντας τη γεωπολιτική της σημασία».  

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε λεπτομερώς στον προγραμματισμό των υφιστάμενων έργων όσο και των δημοπρατήσεων που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2017. Μίλησε επίσης για τις προτάσεις έργων συνδυασμένων μεταφορών που κατέθεσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ, στο επενδυτικό Portal της Κομισιόν προς εξεύρεση χρηματοδότησης (πακέτο Γιουνκέρ). 

Και τέλος, αναφέρθηκε στις δράσεις εξωστρέφειας που επιχειρεί η ΕΡΓΟΣΕ, στο πλαίσιο της νέας αναπτυξιακής πολιτικής που έχει σχεδιάζει και δρομολογεί με δυναμικό τρόπο.  

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του Υπουργού από τον Πρόεδρο της εταιρίας κ. Χρήστο Δουκάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Θάνο Βούρδα, σχετικά με την πορεία των έργων που εκτελεί η ΕΡΓΟΣΕ αλλά και σε σχέση με την πορεία της ίδιας της εταιρίας. 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση του Υπουργού με τις Διοικήσεις όλων των σιδηροδρομικών φορέων (OΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΤΥΥ, ΓΑΙΑΟΣΕ).

Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη που έγιναν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων:

ΠΗΓΗ: yme.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου