Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Κ. Χατζηδάκης: Κίνδυνος η επέκταση του μετρό στον Πειραιά να τελειώσει το 2022

Τον κίνδυνο το έργο επέκτασης του μετρό προς τον Πειραιά να τελειώσει το 2022 εξαιτίας των πολλών καθυστερήσεων επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης σε ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη η επέκταση προς Πειραιά, ενώ θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2017, εμφανίζει ήδη καθυστέρηση που ξεπερνά τα τρία χρόνια και μέχρι σήμερα έχει εκτελεστεί λίγο λιγότερο από το 50% του έργου.

«Παρόλα αυτά, η Αττικό Μετρό Α.Ε. δεν έχει εγκρίνει αναθεωρημένο συγκεκριμένο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα του έργου» σημειώνει.

Όπως σημειώνει, οι απορροφήσεις κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για το έργο το 2015 παρουσίασαν υστέρηση 15% (περίπου 12 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το 2014, ενώ για το 2016 γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου τις τελευταίες μέρες να καλυφθεί ο στόχος απορρόφησης.

Ο κ. Χατζηδάκης επικαλείται απόφαση του δ.σ. της Αττικό Μετρό Α.Ε., με ημερομηνία 23/11/2016, με την οποία έγινε δεκτή ένσταση της αναδόχου κοινοπραξίας για αποζημίωση «θετικών ζημιών» λόγω παράτασης προθεσμίας εργασιών στο σταθμό «Νίκαια». 

Με αφετηρία μάλιστα αυτή την απόφαση, σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης, δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες αποφάσεις για αποζημιώσεις στην ανάδοχο κοινοπραξία, λόγω καθυστερήσεων που οφείλονται στο δημόσιο.

Τέλος εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι τέσσερα χρόνια και εννέα μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης δεν έχει ξεκινήσει η εκσκαφή του σταθμού «Πειραιά».

«Έτσι, ενδεχομένως, σύμφωνα με έμπειρους μηχανικούς, θα πρέπει να φτάσουμε στο 2022 για να ολοκληρωθεί» σχολιάζει ο κ. Χατζηδάκης. 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου