Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Παρατείνεται η απεργία της ΠΝΟ, μέχρι την Κυριακή 11/12/2016

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτικοί, με αφορμή τις πληροφορίες περί αλλαγής προς το δυσμενέστερο του φορολογικού καθεστώτος τους, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς. 

Σε νέα σημερινή συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής απεργίας που ξεκίνησε από τις 6 το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.

Αυτό σημαίνει ότι τα πλοία, που είναι ακινητοποιημένα από την περασμένη Παρασκευή 2/12/2016, θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας έως και τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, επανέρχεται διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης της φορολογίας στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των ναυτικών, ενώ όπως ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωση «για τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της ναυτοσύνης, το υπουργείο δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για διάλογο, καλώντας τον κάθε φορά αρμόδιο υπουργό και την ΠΝΟ σε συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας».

Συγκεκριμένα ο υπουργός αναφέρει και την προτεινόμενη ημερομηνία συνάντησης με τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, για την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου