Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Χρ. Σπίρτζης: Καμία ιδιωτικοποίηση στις αστικές συγκοινωνίες δε θα γίνει από τη δική μας κυβέρνηση

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας χθες το πρωί στην κρατική τηλεόραση και τους δημοσιογράφους κ. Γιάννη Σκάλκο και κ. Ελένη Χρονά, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Καμία ιδιωτικοποίηση στις αστικές συγκοινωνίες δε θα γίνει από τη δική μας κυβέρνηση. 

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Γ. ΣΚΑΛΚΟΣ:
Κύριε Υπουργέ, θέλουμε να προλάβουμε λίγο το χρόνο, να μας δώσετε μερικές απαντήσεις πρωτίστως έχουμε τη στάση εργασίας στα Μέσα σταθερής τροχιάς. Υπάρχει μια αγωνία στους εργαζόμενους, προχωρούν στις στάσεις, ποια είναι η δική σας η απάντηση.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Δεν καταλαβαίνω, πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη στάση των δυο Σωματείων, γιατί είναι πέντε ή έξι τα Σωματεία που υπάρχουν στη ΣΤΑΣΥ. 

Έχουμε συναντηθεί, η αγωνία που είχαν για συγκεκριμένες προβλέψεις ή ανησυχίες έχουν καλυφθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης…

Γ. ΣΚΑΛΚΟΣ: Δηλαδή οι μεταφορές, οι συγκοινωνίες συγκεκριμένα της Αττικής δεν θα πάνε στο ΤΑΙΠΕΔ για παράδειγμα.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Στο ΤΑΙΠΕΔ είναι βέβαιο ότι δεν θα πάνε. Ποτέ δεν υπήρχε όχι συζήτηση, δεν το συζητούσαμε. 

Ε. ΧΡΟΝΑ: Υπάρχει ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας;
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Όχι βέβαια και όχι από αυτή την Κυβέρνηση.

Ε. ΧΡΟΝΑ: Μάλιστα.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Πιστεύω και αυτό πρέπει να το δουν με μεγαλύτερη ωριμότητα οι συνδικαλιστές των δυο Σωματείων, ότι προσφέρουν τις χειρότερες υπηρεσίες στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες αν ταλαιπωρούν τους πολίτες χωρίς λόγο.
Γ. ΣΚΑΛΚΟΣ: Εσείς λέτε ότι δεν υπάρχει λόγος.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Βεβαίως δεν υπάρχει λόγος. Είχαν κάποια ερωτηματικά για το αν θα γίνουν κάποιες κοινές Διευθύνσεις, για το προσωπικό …
Ε. ΧΡΟΝΑ: Για την ομιλοποίηση του ΟΑΣΑ από ότι θυμάμαι ήταν το θέμα.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Η ομιλοποίηση του ΟΑΣΑ έχει γίνει πριν αρκετά χρόνια, πριν από αυτή την Κυβέρνηση.
Ε. ΧΡΟΝΑ: Υπάρχει ήδη, ναι.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Υπήρχαν κάποιες μελέτες επίσης από την προηγούμενη Διοίκηση του ΟΑΣΑ που είχαν δοθεί και στους θεσμούς και έγινε μια διαπραγμάτευση από αυτή την Κυβέρνηση που συνεπάγεται και πολύ συγκεκριμένα βήματα. 

Δε θα πάμε σε καμία λογική κατεύθυνση να πάρουμε εργαζόμενους από τις αστικές συγκοινωνίες, λείπουν εργαζόμενοι από τις αστικές συγκοινωνίες και ιδιαίτερα από τις κρίσιμες ειδικότητες. 

Δε θα πάνε από τη μία εταιρεία στην άλλη, τουλάχιστον χωρίς τη θέλησή τους. Γιατί με τη θέλησή τους και σήμερα μπορούν να μετακινηθούν.

ΠΗΓΗ: yme.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου