Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Το υπουργείο τα ρίχνει στον ΟΑΣΘ και ο ΟΑΣΘ στο υπουργείο για τα χρέη στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Απαντώντας στην ερώτηση που κατέθεσε προ ημερών ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς για το μείζον θέμα των οφειλομένων στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων παρέπεμψε για εξηγήσεις στον ΟΑΣΘ. 

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών με τη σειρά του θεωρεί πως αποκλειστικά υπεύθυνο για τη μη τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων είναι το Υπουργείο, δίνοντας κατ’ ουσία συνέχεια στη σφοδρή διαμάχη που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό μεταξύ ΟΑΣΘ και Υπουργείου.

Μάλιστα στην απάντηση του ο ΟΑΣΘ ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να καταβληθούν τα οφειλόμενα μερίσματα στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και τα οποία ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ εάν το Υπουργείο Υποδομών δεν εξοφλήσει τον ΟΑΣΘ. 

Να σημειωθεί εδώ, πως σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ το ποσό αυτό είναι απαραίτητο για τη συνέχιση των δρομολογίων του Οργανισμού και πως με τα 100.000 ευρώ που εισέπραξαν από τον ΟΑΣΘ την προηγούμενη εβδομάδα μπορούν να συνεχίσουν τα δρομολόγια για δέκα, ακόμη, ημέρες.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως αν δεν υπάρξει άμεσα τακτοποίηση του ζητήματος, ο Νομός Θεσσαλονίκης κινδυνεύει να μείνει το προσεχές χρονικό διάστημα χωρίς ΚΤΕΛ.

Όσο αφορά στα χρήματα που οφείλονται στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης από την υλοποίηση του προγράμματος μεταφοράς των μαθητών και αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ, σύμφωνα με την απάντηση του ΣΑΣΘ «η καταβολή της αποζημίωσης του μεταφορικού έργου στους δικαιούχους διενεργείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με βάση τα νόμιμα δικαιολογητικά».

Σε σχετική δήλωση του ο κ. Φωκάς σημειώνει: «Όσο ασχολούνται κυβέρνηση και αντιπολίτευση αποκλειστικά και μόνο με το θέμα του ΕΣΡ τα προβλήματα της καθημερινότητας πολλαπλασιάζονται. Καλώ επιτέλους Υπουργείο και ΟΑΣΘ να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν μια οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που -όπως αποδεικνύεται- έχει πολλές παραμέτρους. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουμε περιθώριο να μείνουμε χωρίς τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του». 

ΠΗΓΗ: thestival.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου