Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Άμυνα κατά του Τραμ: Δελτίο τύπου Κίνησης Πολιτών - Ο δικός μας Πειραιάς

Εδώ  Πειραιάς

Του Γιάννη Σπυράκη
τ. Αντιδημάρχου Πειραιά

Έμαθα ότι ο γνωστός τηλεόπληκτος εργολάβος κρύβεται πίσω από το έργο αναμόρφωσης της πλατείας Καλαβρύτων (Πηγάδας) και σκέφθηκα ότι θα πνιγούμε στο μάρμαρο όπως πνίγεται ο πεζόδρομος της οδού Σωτήρος! Και αρχίζουμε να νιώθουμε το μεγαλείο των μαρμάρων του παρελθόντος των αρχαίων προγόνων μας. 

Η διαδρομή που κατακρεουργεί τον Πειραιά για να περάσει το ΤΡΑΜ - ΤΡΕΝΟ από το κέντρο της πόλης μας «φυτεύεται» με σιδηροκολώνες, καλώδια και υποσταθμούς έλξης, ράγες. Και πάνω σ’ αυτές τα χρυσοφόρα βαγόνια θα χορεύουν αφού εξαφανίζονται πεζοδρόμια, περίπτερα, δέντρα και απομένει η ασφυξία των καυσαερίων από το μόνιμο μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων και η 24ωρη οδική τρομοκρατία. 

Το ΤΡΑΜ - ΤΡΕΝΟ θα διαμελίσει το τυμπανιαίο πτώμα του Πειραιά, αλλά ούτε ο προηγούμενος ούτε ο σημερινός Δήμαρχος θα αισθανθεί την κακοσμία της πτωμαΐνης διότι έχουν φροντίσει να κατοικούν εκτός Πειραιώς. 

Οκτώ ολόκληρα χρόνια περιμένουμε να αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας επί της προσφυγής των Πειραιωτών που είδαν την καταστροφή να έρχεται. Ενώ για τις τηλεοπτικές άδειες αποφάσισαν με συνοπτικές διαδικασίες, για την τύχη μιας ολόκληρης πόλης μας έχουν στην αναμονή όσο διαρκεί μια εγκυμοσύνη, αλλά σε χρόνια και όχι σε μήνες! 

Έτσι το σιδηρόφρακτο τέρας έρχεται στην πόλη χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη, χωρίς μελέτη ροής πεζών, χωρίς μελέτη θορύβων - δονήσεων και χωρίς μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αλλά και χωρίς μελέτες ωφελειών και κόστους για ένα μέσο ζημιογόνο που επιβαρύνει ήδη τον κρατικό προϋπολογισμό με εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο και μεταβάλλει τον Πειραιά σε ένα απέραντο φρενοκομείο. 

Κύριε Κατρούγκαλε, απόφοιτε της Ιωνιδείου, πόσες συντάξεις θα είχες σώσει αν δεν ξοδεύονταν τόσα εκατομμύρια για το ΤΡΑΜ - ΤΡΕΝΟ;

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Νικόλαος Σακελλαρίου μετά από επιστολή που του απέστειλα, με ενθάρρυνε. Μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι θα εκδοθεί σύντομα η απόφαση παρά τα προβλήματα και τον φόρτο εργασίας των κ. Δικαστών. 

Μετά την τηλεφωνική συνομιλία μας και αφού αναφερθήκαμε και στους τόπους καταγωγής μας σκέφθηκα αν ο εκ Κορινθίας ορμώμενος κ. Σακελλαρίου μπορεί να έχει σχέση με τον σοφό Περίανδρο τον Κορίνθιο ή με τον πανούργο ιδρυτή της Κορίνθου Σίσυφο την περίοδο της λίθινης εποχής. 

Όμως η σκέψη μου αυτή δεν ήταν και η καλύτερη αφού σκέφτηκα ότι στην Κόρινθο υπήρξε και ο Ρωμαίος Στρατηγός Μόμμιος που το 146π.χ κυρίευσε την πάμπλουτη πόλη και αφού λεηλάτησε τους κάθε είδους θησαυρούς της την πυρπόλησε και την κατέστρεψε ολοκληρωτικά. 

Ο άπληστος αυτός αγροίκος αποτελούσε την έκφραση της θηριώδους σκληρότητας της Ρώμης τα χρόνια εκείνα. Την πυρπόλησε και την κατέστρεψε ολοκληρωτικά. Έτσι οι αμέτρητοι θησαυροί της ακμάζουσας Κορίνθου, της τότε έδρας της λεγόμενης Αχαϊκής Συμπολιτείαςμεταφέρθηκαν στη Ρώμη για να πουληθούν στο παζάρι και να χαθούν οι θησαυροί των κλασσικών χρόνων. 

Βέβαια σήμερα δεν μεταφέρουν τα Αρχαιολογικά ευρήματα στη Ρώμη, οι σύγχρονοι βάρβαροι χρησιμοποιούν αντί για άρματα, μπουλντόζες, εξαφανίζουν Αρχαϊκά, Ρωμαϊκά και Βυζαντινά ευρήματα τα οποία παραχώνουν με πόνο ψυχής οι αρχαιολόγοι με τη γνωστή νέα μέθοδο του «τρέχα γύρευε» προβλέπει ο κατάπτυστος νόμος του Μετρό Ντροπή. 

Ένα έργο, αυτό του ΤΡΑΜ, που πραγματοποιείται χωρίς την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.) και καταστρέφει τις Αστικές Πύλες του Αρχαίου Πειραιά αλλά και τον Αρχαιολογικό χώρο για τον οποίο το Ελληνικό Δημόσιο διέθεσε εκατομμύρια προκειμένου να τον αποκαταστήσει. 
  • Είναι νόμιμα ή παράνομα όλα αυτά κύριοι Δικαστές του Συμβουλίου Επικρατείας; 
  • Έχουμε πλέον πεισθεί ότι η απόφαση του Σ.τ.Ε. θα εκδοθεί μετά το τέλος της κατασκευής του έργου. 
  • Έχουμε δίκιο ή ΟΧΙ;
Αυτός είναι σήμερα ο Πειραιάς ο διπλά βομβαρδισμένος. Με την Κινέζικη Σημαία στο Λιμάνι παρ’ ότι ο κ. Δρίτσας μας έλεγε ότι δεν θα πουλήσει την ψυχή του στον διάβολο, αλλά τελικά την πούλησε στον ΜΑΟ, τους Τούρκους να είναι στη Μαρίνα Ζέας, με την Αστική Συγκοινωνία να διέρχεται κάθε 50΄ λεπτά για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς και επισκέπτες του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ και του Νοσοκομείου Νίκαιας. 

Τα λουκέτα να κλειδώνουν καθημερινά τις επιχειρήσεις και τους αλλοδαπούς εργάτες να είναι οι μόνοι εργαζόμενοι στον Πειραιά. Στην ανεργία είμαστε πρωταθλητές και δεν χρειαζόμαστε μεταγραφές. 

Όσο για τις 30.000 θέσεις εργασίας που υποσχέθηκε προεκλογικά η Δημοτική Αρχή στους Πειραιώτες φαίνεται ότι τελικά δημιουργούνται στη Βουλγαρία!!

Κατά τα λοιπά, η δημοτική αρχή συμπληρώνει δύο χρόνια «Δημιουργίας», αφού δεν υπάρχει στον Δήμο αντιπολίτευση και αφού ο Τύπος -πλην της «Δημοκρατίας»- στηρίζει το μεγάλο αφεντικό….

ΠΗΓΗ: amynakatatoytram.blogspot.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου