Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Οι πορτοφολάδες «αλωνίζουν» στο ΚΤΕΛ Κηφισού

Τα μάτια τους δεκατέσσερα πρέπει να έχουν οι επιβάτες του ΚΤΕΛ που αποβιβάζονται στο Σταθμό του Κηφισού, στην Αθήνα, καθώς απανωτά ήταν το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα κλοπών, κυρίως μετρητών ή πορτοφολιών, από επιτήδειους. Τουλάχιστον τρία είναι τα καταγεγραμμένα περιστατικά, που έπεσαν θύματα κλοπής, δίχως να το αντιληφθούν. 

Ο τρόπος που δρουν οι δράστες είναι απλός. Την ώρα της αποβίβασης, συνήθως τις νυχτερινές ώρες, οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι τον αναμενόμενο συνωστισμό των επιβατών, την ώρα που κατεβαίνουν από τα λεωφορεία και αναζητούν τις αποσκευές τους, βρίσκουν την ευκαιρία με ένα «τυχαίο» σκούντημα ή σπρώξιμο, να τους αποσπάσουν χρήματα που συνήθως έχουν στις τσέπες των πανωφοριών τους, σε κρεμαστές τσάντες ή σε τσαντάκια μέσης. 

Οι κινήσεις είναι ταχύτατες και ανεπαίσθητες και το θύμα της κλοπής δεν αντιλαμβάνεται το παραμικρό, μέχρι να έρθει η ώρα να βγάλει χρήματα από την τσέπη του, συνήθως την ώρα που αναζητά ταξί. 

Στα συγκεκριμένα περιστατικά μάλιστα η απώλεια χρημάτων ήταν σχετικά μεγάλη, καθώς τουλάχιστον σε μία περίπτωση ο ένας πολίτης βρέθηκε στην Αθήνα για λόγους υγείας και μετέφερε σημαντικό ποσό. 

Πάντως, τόσο η διοίκηση του ΚΤΕΛ όσο και η αστυνομία, συμβουλεύουν τους επιβάτες να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την επιβίβαση και αποβίβασή τους στα λεωφορεία. 

Το στρίμωγμα που επικρατεί για μερικά λεπτά είναι αυτό που εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι για να δράσουν - και δρουν ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Καλό είναι λοιπόν τα χρήματα ή τα πορτοφόλια μας να μην βρίσκονται εκτεθειμένα σε εξωτερικές θήκες αποσκευών ή τσέπες ή ακόμη και σε τσαντάκια πλάτης ώμου και μέσης, αλλά να είναι σφαλισμένα σε εσωτερικές τσέπες και θήκες.
ΠΗΓΗ: imerazante.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER