Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Νέα κωλυσιεργία στο Ελληνικό - «Ακίνητες» οι ΟΣΥ στην περιοχή

Νέα κωλυσιεργία σημειώνεται για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, εξαιτίας του αμαξοστασίου των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) στην περιοχή. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το μεγαλύτερο αμαξοστάσιο των ΟΣΥ βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, τη στιγμή που θα έπρεπε να έχει κλείσει και μεταφερθεί σε άλλο χώρο από τον περασμένο μήνα, βάσει της σύμβασης παραχώρησης στο πρώην αεροδρόμιο.

Μάλιστα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών δεν έχουν καν εντοπίσει ακόμη την έκταση που θα φιλοξενήσει το αμαξοστάσιο. Το τελεσίγραφο είχε σταλεί από την «Ελληνικό ΑΕ» στις ΟΣΥ από τον περασμένο Φεβρουάριο και από τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν λόγο για ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, καθώς πρόκειται για χρονοβόρο διαδικασία με υψηλό κόστος.

Στο μεταξύ, ολιγωρία της κυβέρνησης στην παράδοση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στον επενδυτή με στόχο την έναρξη του έργου, παρά το γεγονός ότι η συμφωνία έχει ψηφιστεί από τη Βουλή προ διμήνου, κατήγγειλαν προ ημερών με ερωτήσεις τους οι βουλευτές της ΝΔ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Νικήτας Κακλαμάνης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αντίστοιχα.

Ο κ. Κακλαμάνης καταγγέλλει ότι η επένδυση του Ελληνικού εξακολουθεί να βρίσκεται «στον αέρα», καθώς όπως επισημαίνεται σε απάντηση του τέως αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη προς τον ίδιο αλλά και σε απάντηση της ίδιας της εταιρίας «Ελληνικό Α.Ε» έχει καθυστερήσει υπερβολικά η μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών σε άλλο χώρο φιλοξενίας.

ΠΗΓΗ: skai.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου