Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΟΑΣΑ: Διαγωνισμός φωτογραφίας - βίντεο με τίτλο -"ΜΕΣΑ-"

Ο Διαγωνισμός 
1. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να παρακινηθούν οι πολίτες να μετακινηθούν μέσα στην πόλη και να δουν τα Δημόσια Μέσα Μετακίνησης της Αθήνας (λεωφορεία, μετρό, τραμ, ηλεκτρικός, τρόλλεϋ) με διαφορετική ματιά και διάθεση, να εμπνευσθούν και να φωτογραφίσουν ή/και να βιντεοσκοπήσουν στιγμές από την μετακίνησή τους, αποτυπώνοντας την Αθήνα και τα Μέσα με μία διαφορετική ματιά. 

2. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί μέσω των σελίδων του ΟΑΣΑ στο Facebook (https://www.facebook.com/OASA.GR/) και στο Instagram (https://www.instagram.com/oasa.gr/) και θα αποτελείται από τρεις (3) κύκλους με διαφορετική θεματολογία κάθε φορά ως εξής:
  • 1ος κύκλος : 18/11/2016 - 31/12/2016 και με θέμα «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ»
  • 2ος κύκλος : 1 - 31 /1/2017
  • 3ος κύκλος : 1 - 28/2/2017
Η ανακοίνωση του θέματος κάθε κύκλου, εκτός του πρώτου, θα πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες του προηγούμενου κύκλου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΟΑΣΑ (Facebook και Instagram). 

Ο ΟΑΣΑ έχει δικαίωμα αλλαγής των ημερομηνιών ή παράτασης του διαγωνισμού. 

Δικαίωμα Συμμετοχής
3.
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι της Ελλάδας που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους. 

Οι συμμετέχοντες ανήλικοι θα πρέπει να έχουν γονική συναίνεση. Εξαιρούνται του δικαιώματος συμμετοχής οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ και στην ομάδα διαχείρισης, όπως και στις θυγατρικές ή/και συνδεδεμένες με αυτόν εταιρείες, τα πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα στη διαχείριση της εν λόγω ενέργειας, καθώς και οι σύζυγοι και οι συγγενείς όλων των παραπάνω έως β’ βαθμού. 

4. Κάθε συμμετέχων μπορεί να αναρτήσει όσες φωτογραφίες ή/και βίντεο θέλει σε έναν, δύο ή όλους τους κύκλους και τις υποκατηγορίες του διαγωνισμού. 

5. Οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό, εφόσον βραβευτούν, για την παραλαβή του δώρου τους θα πρέπει να παρουσιάσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (αστ. Δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο κ.α.) που να πιστοποιούν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους. 

Υποβολή Συμμετοχής
6.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη/ τις συμμετοχή/ές τους στο Διαγωνισμό είτε μέσω INSTAGRAM, είτε μέσω FACEBOOK. 

Για οργανωτικούς λόγους συνιστάται να μην υποβάλλεται η ίδια φωτογραφία ή βίντεο ταυτόχρονα και από τα δύο παραπάνω μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ομάδα διαχείρισης του διαγωνισμού θα μεριμνά για τη μεταφορά κάθε συμμετοχής από το ένα μέσο στο άλλο. 

Επιτρέπεται η με οποιονδήποτε τρόπο επεξεργασία της φωτογραφίας ή του video που θα υποβληθούν. Κάθε φωτογραφία/βίντεο συνιστάται να συνοδεύεται από έναν τίτλο και σύντομη περιγραφή στα ελληνικά. 

Κατά την διάρκεια κάθε κύκλου οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ανεβάζουν τις φωτογραφίες (έγχρωμες, ασπρόμαυρες), βίντεο, animation gif σχετικές με το θέμα του κύκλου ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.

Υποβολή μέσω INSTAGRAM 
Κάθε ενδιαφερόμενος με λογαριασμό στο Instagram καλείται 
α) να κάνει follow τη σελίδα «OASA.GR» στο Instagram 
β) να ανεβάσει μία τουλάχιστον φωτογραφία ή βίντεο από τα δημόσια μέσα μεταφοράς (λεωφορεία, μετρό, τραμ, ηλεκτρικός, τρόλλεϋ) σύμφωνα με την παρακάτω διαδικασία: - ανεβάζοντας τη φωτογραφία - πληκτρολογώντας το @oasa.gr - γράφοντας τίτλο ή/και συνοδευτικό κείμενο (προαιρετικό) - χρησιμοποιώντας το #oasagr

Κάθε συμμετέχων μπορεί να επιλέξει όποιο φίλτρο θέλει από τα διαθέσιμα φίλτρα του instagram. Το θέμα της φωτογραφίας ανανεώνεται σύμφωνα με κάθε κύκλο του διαγωνισμού και οι αναρτημένες φωτογραφίες/ βίντεο θα πρέπει να συνάδουν με τη θεματολογία που η διοργανώτρια Εταιρία έχει ορίσει.


Υποβολή μέσω FACEBOOΚ 
Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν διαθέτουν λογαριασμό στο Instagram αλλά θέλουν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, μπορούν να ανεβάσουν τις φωτογραφίες ή/και τα βίντεο τους (post to page) στη σελίδα του ΟΑΣΑ.GR στο FB, https://www.facebook.com/OASA.GR/ γράφοντας τίτλο ή/και συνοδευτικό κείμενο και χρησιμοποιώντας το #oasagr 

7. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό σημαίνει πλήρη αποδοχή των όρων του διαγωνισμού όπως περιγράφονται στο παρόν, καθώς και των όρων και πρακτικών που ισχύουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις χρήσης εφαρμογών του FACEBOOK και INSTAGRAM σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα. 

8. Φωτογραφίες ή βίντεο με θέματα άσχετα προς το θέμα του διαγωνισμού, ή προσβλητικό ή άσεμνο περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως.

9. Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό δεν προϋποθέτει την αγορά ή την χρήση οποιουδήποτε προϊόντος ή υπηρεσίας.

Αξιολόγηση συμμετοχών
10. Τριμελής Επιτροπή θα αξιολογήσει τις συμμετοχές. 

11. Στον πρώτο κύκλο του διαγωνισμού θα βραβευτούν συνολικά είκοσι επτά (27) συμμετέχοντες, οι οποίοι θα κερδίσουν τα ακόλουθα δώρα ανά κατηγορία συμμετοχής και κατά σειρά επιλογής ως εξής:

Κατηγορία: Ασπρόμαυρη φωτογραφία (9 βραβεία)
1ο βραβείο: Μία ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών 
2ο- 4ο βραβείο: Μία τριμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών 
5ο - 9ο βραβείο: Μία μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών

Κατηγορία: Έγχρωμη Φωτογραφία (9 βραβεία)
1ο βραβείο: Μία ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών 
2ο- 4ο βραβείο: Μία τριμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών 
5ο - 9ο βραβείο: Μία μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών

Κατηγορία: Βίντεο (9 βραβεία)
1ο βραβείο: Μία ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών 
2ο- 4ο βραβείο: Μία τριμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών 
5ο - 9ο βραβείο: Μία μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών

Τα βραβεία κάθε κύκλου θα ανακοινώνονται ταυτόχρονα στις σελίδες του ΟΑΣΑ στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM.

Αποτελέσματα Διαγωνισμού 
12. Τα ονόματα των βραβευμένων κάθε κύκλου θα γνωστοποιούνται με μήνυμα κάτω από τη βραβευμένη φωτογραφία ή βίντεο που υπέβαλαν στον διαγωνισμό μέσω Instagram και Facebook. 

Οι βραβευμένοι καλούνται να απαντήσουν στο μήνυμα και να επικοινωνήσουν με email προκειμένου να δώσουν τα στοιχεία τους και να παραλάβουν το δώρο τους. 

Σημειώνεται ότι η επικοινωνία μεταξύ της ομάδας διαχείρισης και κάθε βραβευθέντος, η διευθέτηση των λεπτομερειών και σε κάθε περίπτωση η διαδικασία αποδοχής ή άρνησης του δώρου και η επιβεβαίωση των στοιχείων του νικητή πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέσα σε 2 εβδομάδες από την ημερομηνία της γνωστοποίησης του αποτελέσματος της κλήρωσης. 

Σε περίπτωση κατά την οποία η ως άνω ορισθείσα διαδικασία δεν ολοκληρωθεί μέχρι την ως άνω καταληκτική προθεσμία, είτε διότι ο νικητής δεν απαντά παρά τις προσπάθειες επικοινωνίας (λόγω εσφαλμένης καταχώρησης των στοιχείων επικοινωνίας του), ή αυτός δεν επικοινωνεί με την ομάδα διαχείρισης ή αυτός αρνηθεί την παραλαβή του δώρου για οποιονδήποτε λόγο, ή ακυρωθεί κατά τα κατωτέρω, το αδιάθετο βραβείο απονέμεται στον αμέσως επόμενο επιλαχόντα, κατά τη σειρά ανάδειξης από τη διαδικασία αξιολόγησης, που θα ανταποκριθεί 

13. Για την παραλαβή των δώρων θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ και στη σελίδα του διαγωνισμού στο facebook και στο instagram. Η παράδοση των δώρων στους δικαιούχους θα γίνεται στα γραφεία του ΟΑΣΑ, Μετσόβου 15, Πεδίον Άρεως, Αθήνα κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9:00-15:00.

14. Ο νικητής, αν δεν μπορεί να παραλάβει ο ίδιος το δώρο του, μπορεί να εξουσιοδοτήσει άλλο πρόσωπο για να το παραλάβει αντ’ αυτού προσκομίζοντας εξουσιοδότηση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής

15. Το δώρο είναι προσωπικό, δεν μεταβιβάζεται, δεν εκχωρείται και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα δώρα.

Πνευματικά Δικαιώματα - Δικαιώματα Χρήσης 
16. Οι φωτογραφίες/βίντεο που θα υποβάλλονται στον διαγωνισμό θα πρέπει να είναι πρωτότυπες και κύριας και αποκλειστικής κυριότητας των δημιουργών, απαλλαγμένες από δικαιώματα πάσης φύσεως τρίτων. 

Στην περίπτωση που ο/η συμμετέχων/ουσα υποβάλει στον διαγωνισμό φωτογραφίες/βίντεο που υπάρχουν ήδη στο διαδίκτυο ήδη πριν την ανάρτησή τους στον διαγωνισμό ή υλικό που δεν του/της ανήκει, τότε, αυτόματα ακυρώνεται η συμμετοχή του/της. 

17. Με την αποστολή της φωτογραφίας/ιών - βίντεο, κάθε συμμετέχων/ουσα διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα των έργων τους, ωστόσο εκχωρούν στον ΟΑΣΑ το δικαίωμα χρήσης, αναπαραγωγής και προβολής τους. 

18. Με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό οι συμμετέχοντες παρέχουν τη ρητή συναίνεσή τους στον ΟΑΣΑ να αναρτήσει τα ονόματά τους, καθώς και σε όποιο τηλεοπτικοακουστικό μέσο κριθεί απαραίτητο (ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο, έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος). 

Οι συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν να αναρτηθεί το όνομά τους παρακαλούνται να ενημερώσουν σχετικά κατά την γνωστοποίηση της βράβευσής τους, ούτως ώστε να μην συμπεριληφθεί το όνομά τους σε κάθε γραπτή/ προφορική αναφορά στον τύπο και στο διαδίκτυο. 

19. Δεν επιτρέπεται η εκμετάλλευση με κέρδος της φωτογραφίας/βίντεο από τον δημιουργό, χωρίς την άδεια του ΟΑΣΑ σε περίπτωση που η φωτογραφία έχει ληφθεί σε χώρους της ευθύνης των θυγατρικών εταιρειών του ΟΑΣΑ.

Προϋποθέσεις φωτογράφησης 
20. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό φωτογραφίας θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι η φωτογράφηση ή βιντεοσκόπηση σε κλειστούς χώρους, εγκαταστάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (σταθμούς, αμαξοστάσια κ.α.) ή οχήματα/συρμούς υπόκειται σε περιορισμούς. 

Οι συμμετέχοντες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν επιπλέον τεχνικό εξοπλισμό στις λήψεις που πραγματοποιούνται εντός των συρμών/οχημάτων ή σταθμών (τρίποδα, συσκευές φωτισμού, καλώδια κοκ). 

Επίσης οι συμμετέχοντες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν φλας στις λήψεις που πραγματοποιούνται στις αποβάθρες του μετρό και των υπόγειων σταθμών του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. 

Οι συμμετέχοντες που πραγματοποιούν λήψεις στο επίπεδο της αποβάθρας του μετρό & του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, αλλά και εντός των οχημάτων (λεωφορεία, τρόλλεϋ, τραμ) και συρμών θα πρέπει να φέρουν επικυρωμένο και ισχύον εισιτήριο ή κάρτα απεριορίστων διαδρομών. 

21. Όσον αφορά τη φωτογράφηση/βιντεοσκόπηση εντός οχημάτων και συρμών στις φωτογραφίες/βίντεο δεν μπορούν να περιλαμβάνονται κοντινές λήψεις, όπου να φαίνονται λεπτομερή χαρακτηριστικά προσώπων χωρίς να έχουν εξασφαλίσει με δική τους ευθύνη την σχετική άδεια. 

Το δικαίωμα του σεβασμού της προσωπικότητας κάθε προσώπου είναι απαραβίαστο. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ΟΑΣΑ και οι συγκοινωνιακοί φορείς παροχής συγκοινωνιακού έργου ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ ουδεμία ευθύνη φέρουν έναντι αξιώσεων τρίτων. 

22. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει πάντα να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση με τη φωτογραφική τους δραστηριότητα να παρεμποδίζουν την ομαλή, ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των συγκοινωνιών ή να προκαλούν όχληση στους επιβάτες. 

Για περαιτέρω διευκρινίσεις, οι συμμετέχοντες μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία της ΟΣΥ (για λεωφορεία και τρόλεϊ) στα τηλέφωνα 2104270810 και 2104270744 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και με το προσωπικό των σταθμών της ΣΤΑΣΥ (για μετρό, ηλεκτρικό και τραμ).

23. Φωτογραφίες/Βίντεο που έχουν είτε διαφημιστικό χαρακτήρα, είτε υβριστικό ή άλλο περιεχόμενο που καταφανώς προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προσωπικότητα και γενικά υποστηρίζει διακρίσεις σε βάρος οποιουδήποτε ατόμου ή ομάδας «λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού» (Ν.3304/2005) θα αποκλείονται από τον διαγωνισμό.

24. Θα τηρείται αρχείο που θα επιβεβαιώνει την εγκυρότητα ή ακυρότητα κάθε συμμετοχής.

Προστασία προσωπικών δεδομένων
25.
Τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων που θα ζητούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις τόσο του Ελληνικού Δικαίου (Ν.2472/1997, Π.δ.207/1998 Π.δ.79/2000 και αρ. 8 Ν.2819/2000), όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαίου (Οδ. 95/46ΕΚ και Οδ. 97/66/ΕΚ) για την έγκυρη συμμετοχή στον Διαγωνισμό είναι: ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και email επικοινωνίας. 

26. Η υλοποίηση του Διαγωνισμού απαιτεί τη δημιουργία αρχείου δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα το οποίο θα συμπεριλαμβάνει το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και το email των συμμετεχόντων. 

Γι αυτόν τον λόγο η συμμετοχή στον Διαγωνισμό συνεπάγεται την παροχή της ρητής και ανεπιφύλακτης συγκατάθεσης κάθε Συμμετέχοντα προς τον ΟΑΣΑ, προκειμένου ο τελευταίος να καταχωρήσει το ονοματεπώνυμό του και τα λοιπά ζητηθέντα στοιχεία σε αρχείο που θα δημιουργηθεί κατά την έννοια του Ν.2472/1997, όπως ισχύει, του Ν. 2774/1999 και τις Αποφάσεις και Οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. 

Σκοπός της τήρησης του αρχείου αυτού είναι η διενέργεια του διαγωνισμού και ειδικότερα η ταυτοποίηση των συμμετεχόντων (επιβεβαίωση στοιχείων) και η ταυτοποίηση των νικητών. 

Τα δεδομένα των συμμετεχόντων θα διατηρηθούν για χρονικό διάστημα ενός έτους. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2472/1997, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί εγγράφως στον ΟΑΣΑ και να ασκήσει τα δικαιώματά του περί ενημέρωσης, πρόσβασης στο αρχείο προσωπικών δεδομένων και μεταβολής/διαγραφής των ανωτέρω στοιχείων κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στα άρθρα 11-13 του Ν. 2472/97 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. 

Σε ότι αφορά στην τήρηση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων, η ομάδα διαχείρισης θα προβεί, εφόσον απαιτείται, σε κάθε απαραίτητη γνωστοποίηση προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ειδικοί Όροι
27.
Ο ΟΑΣΑ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει, ανακαλέσει, παρατείνει ή μειώσει τη διάρκεια του Διαγωνισμού, καθώς και να μεταβάλει τους όρους και τις ημερομηνίες συμμετοχής ή/και να ματαιώσει το Διαγωνισμό κατά την κρίση του και χωρίς να θεμελιώνεται οποιαδήποτε αξίωση των συμμετεχόντων από αυτούς τους λόγους ούτε έναντι αυτού. 

Ο ΟΑΣΑ θα ανακοινώσει κάθε τέτοια τροποποίηση των όρων στους ιστότοπους του διαγωνισμού ή/και με κάθε πρόσφορο τρόπο κατά την εύλογη κρίση του χωρίς οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση να ειδοποιήσει προσωπικά καθένα από τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού. ο ΟΑΣΑ διατηρεί επίσης το δικαίωμα αποκλεισμού φωτογραφιών/βίντεο από τη διαδικασία, εάν κρίνει ότι δεν πληρούνται οι προαναφερθέντες όροι ή δεν σχετίζονται θεματολογικά με τον τίτλο του διαγωνισμού. 

28. Στην περίπτωση που κάποιος συμμετέχων αναδειχθεί νικητής δύο φορές με διαφορετική φωτογραφία/βίντεο τότε η Επιτροπή Αξιολόγησης επιλέγει μία από τις δύο νικητήριες φωτογραφίες και ο συμμετέχων παραλαμβάνει το μεγαλύτερο σε αξία δώρο.

29. Ο ΟΑΣΑ δικαιούται να ακυρώσει, κατεβάσει ή να αποκλείσει όποιον συμμετέχοντα δημοσιεύει υλικό που προσβάλλει ή αντικρούεται στους όρους του διαγωνισμού ή στην καλή πίστη, τα συναλλακτικά και γενικά τα κατά το νόμο χρηστά ήθη. 

30. Αυτή η ενέργεια δεν χρηματοδοτείται, υποστηρίζεται ή οργανώνεται από το Facebook και το Instagram. Οποιεσδήποτε ερωτήσεις, σχόλια ή παράπονα πρέπει να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση socialmediaoasa@gmail.com

31. Κάθε διαφορά που τυχόν προκύψει σε σχέση με το Διαγωνισμό θα επιλύεται αποκλειστικά από τα Δικαστήρια των Αθηνών και σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκαιο και τους παρόντες αναλυτικούς όρους. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου