Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Επιταχύνεται η έλευση του τραμ και του μετρό στον Πειραιά

«Η μεγάλη καθυστέρηση των έργων έλευσης του τραμ στον Πειραιά και οι δυσμενείς επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης», ήταν το θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες 9 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς. 

Παρόντες στη συνάντηση, πέραν των μελών του Συλλόγου, ήταν ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Θ. Παπαδόπουλος, ο διευθυντής Έργων Τραμ Χ. Βαλσαμάκης, ο αν. διευθυντής Έργων Τραμ Γ. Καρακίτσιος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΘΕΜΕΛΗ ΑΤΕ Γ. Ντινόπουλος και ο βουλευτής Πειραιά, Κ. Κατσαφάδος. 

Στη συνάντηση εκφράστηκε για ακόμη μια φορά η απόλυτη δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου για την μεγάλη καθυστέρηση που επιτελείται και έχει οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, κυρίως επί της οδού Γρ. Λαμπράκη, ενώ έχει εκμηδενίσει και την επισκεψιμότητα της πόλης, εντείνοντας παράλληλα την κυκλοφοριακή αναστάτωση. 

Ο Ν. Μανεσιώτης αναφέρθηκε στο θέμα της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ και επαναδιατύπωσε την επιτακτική ανάγκη της αυστηρής τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης του έργου, που σύμφωνα με αρχική ανακοίνωση της εταιρείας, επρόκειτο να παραδοθεί τον Φεβρουάριο του 2015. 

Επίσης, από πλευράς του Εμπορικού Συλλόγου του Πειραιά, τονίστηκε η ανάγκη να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν η ομαλότητα στην πρόσβαση των πολιτών στην πόλη και στα καταστήματά της, ιδιαίτερα ενόψει της γιορτινής περιόδου. 

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Θ. Παπαδόπουλος, αντιλαμβανόμενος τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, αναφέρθηκε στα αίτια των καθυστερήσεων, όπως η ανεύρεση αρχαίων και τα προβλήματα έργων κοινής ωφελείας που κλήθηκαν να διευθετήσουν - και συμφώνησε ότι η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ θα ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την βελτίωση της κυκλοφορίας. 

Επίσης, ανέφερε ότι η Αττικό Μετρό, έχοντας πλήρη αίσθηση των ευθυνών της, θα καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς στην αποπεράτωση του έργου. 

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι της Αττικό Μετρό ΑΕ δεσμεύτηκαν ότι θα γίνει παράδοση των πεζοδρομίων της Γρ. Λαμπράκη, της Βασ. Γεωργίου από την Γρ. Λαμπράκη έως την Αλκιβιάδου και των πεζοδρομίων της Εθν. Αντιστάσεως μέχρι την πρώτη βδομάδα του προσεχούς Δεκεμβρίου. 

Επίσης, δεσμεύθηκαν ότι θα υπάρξει τμηματική απόδοση δρόμων όπου υλοποιούνται εργασίες το πρώτο τετράμηνο του 2017 και ότι το έργο του τραμ θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2017 (και σύμφωνα με τον κ. Γ. Ντινόπουλο τον Δεκέμβριο του 2017). 

Σε ότι αφορά το μετρό, δήλωσαν ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το 2020. Παράλληλα ζητήθηκε, τόσο από τον βουλευτή Κ. Κατσαφάδο, όσο και από τα μέλη του Δ.Σ., να αποδοθούν αντισταθμιστικά οφέλη υπέρ της πόλης και του πειραϊκού εμπορίου, και έγινε αίτημα από τον πρόεδρο Ν. Μανεσιώτη για συνεισφορά της Αττικό Μετρό, στην προσπάθεια επαναφοράς των επισκεπτών - καταναλωτών στην αγορά του Πειραιά. 

Τέλος, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση εντός του Ιανουαρίου του 2017, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία των έργων. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου