Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Λονδίνο: Πέντε νεκροί από εκτροχιασμό τραμ

Τουλάχιστον πέντε είναι οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τραμ στη σήραγγα του Κρόιντον, στο νότιο Λονδίνο, το πρωί, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

Ο μηχανοδηγός του τραμ συνελήφθη.

Νωρίτερα, οι αστυνομικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν και δύο παρέμεναν παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία 51 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση. Στην περιοχή του δυστυχήματος έσπευσαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα, πέντε μονάδες διάσωσης και τουλάχιστον 70 πυροσβέστες που προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες που έχουν παγιδευτεί.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το τραμ, πεσμένο στο πλάι, κοντά σε μια διακλάδωση της γραμμής. Οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος συνεχίζονται.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο και κατόπιν φωνές. «Άρχισαν να βγάζουν τα θύματα, κάποιοι ήταν τραυματισμένοι σοβαρά. Τους απομάκρυναν με φορεία», είπε στο Sky News η 23χρονη Χάνα Κολίερ.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με όλα τα θύματα του δυστυχήματος που σημειώθηκε στο Κρόιντον», ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Τερέζα Μέι. 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου