Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Κύκλωμα που διακινούσε μεγάλη ποσότητα πλαστών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ, εξάρθρωσε η ασφάλεια Αττικής (Βίντεο)

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, περίπου 40 αστυνομικοί της ασφάλειας παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησαν έφοδο στις εγκαταστάσεις μεγάλης εκτυπωτικής εταιρείας στο Μενίδι, η οποία είχε μειοδοτήσει σε διαγωνισμό που διεξήγαγε ο ΟΑΣΑ για το τύπωμα εισιτηρίων και καρτών των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Στην έφοδο συμμετείχε και ανώτατο στέλεχος του ΟΑΣΑ, ο οποίος μετέβη στο σημείο έπειτα από εντολή του διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού, προκειμένου να διαπιστώσει την καταλληλότητα ή μη των εισιτηρίων.

Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας βρέθηκαν εισιτήρια αξίας 50.000 ευρώ, έτοιμα να διοχετευθούν στο επιβατικό κοινό και ποσότητες χαρτιού οι οποίες επρόκειτο να μετατραπούν σε μεγάλο αριθμό εισιτηρίων, που κατά τις ίδιες πληροφορίες θα μπορούσε να υπερβεί και το ένα εκατομμύριο.

Οι υπεύθυνοι της εκτυπωτικής επιχείρησης συνελήφθησαν και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη ενώ τα μηχανήματα κατασχέθηκαν. Η εν λόγω εκτυπωτική εταιρεία έχει συνάψει στο παρελθόν μεγάλο αριθμό συμβάσεων με οργανισμούς του δημοσίου.

Σε ότι αφορά τον ΟΑΣΑ η επιχείρηση είχε αναλάβει την εκτύπωση εισιτηρίων και καρτών για λογαριασμό του οργανισμού και όχι την παραγωγή τους, η οποία και γινόταν σε εργοστάσιο στη Λετονία που είναι και ένα από τα ελάχιστα σε όλη την Ευρώπη με την απαραίτητη αδειοδότηση.



ΠΗΓΗ: skai.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου