Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Προς υλοποίηση το βόρειο τμήμα του Μητροπολιτικού Ποδηλατόδρομου Γκάζι - Κηφισιά

Την ολοκλήρωση του μεγάλου Αθηναϊκού Μητροπολιτικού Ποδηλατόδρομου, μήκους 16,7 χιλιομέτρων, προωθεί η Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για το βόρειο τμήμα που ξεκινά από την Κηφισιά για να φτάσει στο Γκάζι.

Εκεί θα ενωθεί με το ήδη λειτουργικό τμήμα που ξεκινά από το Γκάζι και καταλήγει στον Φαληρικό Όρμο, έργο που είχε κατασκευάσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο σχεδιασμός της διαδρομής έχει γίνει από τη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με επικεφαλή τον καθηγητή Θάνο Βλαστό.

Το νέο αυτό έργο είναι προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 2 έτη.

Όταν ολοκληρωθεί θα πρόκειται για το πρώτο ενιαίο δίκτυο διαδρομής με ποδήλατο που θα ενώνει τη βόρεια Αθήνα με το παραλιακό μέτωπο σε συνολικό μήκος 27χλμ ενώ προοπτική είναι να συνδεθούν με τον ποδηλατόδρομο και οι κατά τόπους δημοτικοί ποδηλατόδρομοι. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι στα όρια Δήμων και δεν ενώνονται με άλλους με αποτέλεσμα η χρηστικότητα τους να είναι αμφισβητίσιμη.

Η επέκταση της διαδρομής βρέθηκε στο επίκεντρο ενημερωτικής συνάντησης που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, με συλλογικότητες - εκπροσώπους των φορέων και κινήσεων, «ΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ», «ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα», «Φίλοι του Ποδηλάτου» και «ΠΟΛΕΙΣ για ΠΟΔΗΛΑΤΑ».

Με αφετηρία το κέντρο της Κηφισιάς, κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, ο βόρειος ποδηλατόδρομος θα διέρχεται από το ΚΑΤ, το κέντρο του Αμαρουσίου, τη Νερατζιώτισσα και κατευθύνεται προς Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Πευκάκια, Περισσό, Άνω Πατήσια, Κυψέλη, Πλατεία Βικτωρίας, Ομόνοια, Μοναστηράκι, Θησείο και Γκάζι όπου συναντά το νότιο ποδηλατόδρομο, ο οποίος καταλήγει στον Φαληρικό Όρμο.

H διαδρομήΑναλυτικά η διαδρομή του βόρειου ποδηλατοδρόμου, ανά δήμο και οδό, έχει ως εξής: Κηφισιά: Τατοϊου, Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας, Φαιστού. Μαρούσι: Θεσσαλονίκης, Ηροδότου, Βασιλέως Αλεξάνδρου, Βασιλίσσης Αμαλίας, Νερατζιωτίσσης. Νέο Ηράκλειο: Κηφισιάς, Μικροπούλου, Ελευθερίου Βενιζέλου, Νεότητος, Ρούμελης, Ερμού, Περικλέους. Νέα Ιωνία: Διονυσίου Σολωμού, Γυμνασίου, Παπαφλέσσα, Βυζαντινών Αυτοκρατόρων, Μακελαράκη. Αθήνα: Αβέρωφ, Ερμωνάσσης ή εναλλακτικά Πιτυούντος - Γάγγρας, Οφιούντος, Λάρνεως, Κρώμνης, Ολοφύτου, Μαρκορά, Χαλεπά, Αγίας Λαύρας, Ταϋγέτου, Μιστριώτου, Κιθαιρώνος, Κέας, Κριθαρίωνος, Αγίας Ζώνης, Φωκίωνος Νέγρη, Αγίου Μελετίου, 3ης Σεπτεμβρίου, Αθηνάς, Ερμού.

ΠΗΓΗ: ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER