Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Επιτροπές αγώνα ταξί της ΠΑΣΕΒΕ: Συγκέντρωση αυτοκινήτων και πορεία στο υπουργείο Μεταφορών στις 9 Νοέμβρη

Συγκέντρωση αυτοκινήτων μεταξύ των Νοσοκομείων «Σωτηρία» και Γενικό Κρατικό Αθηνών και πορεία στο υπουργείο Μεταφορών πραγματοποιούν την Τετάρτη 9 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ. οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ, συνεχίζοντας τη σταθερή αγωνιστική παρουσία και δράση στον κλάδο των ταξί.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ αναφέρουν:«Με σταθερό μέτωπο τόσο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων και ταυτόχρονα διεκδικώντας λύσεις για τα προβλήματα του κλάδου που πηγάζουν από αυτή την πολιτική, προχωράμε σε συγκέντρωση αυτοκινήτων και πορεία στο υπουργείο Μεταφορών (Μεσογείων) την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί. 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία όπως και οι προηγούμενες (ΚΤΕΟ, δικαστικές διώξεις) που είχαμε οργανώσει δίνει μήνυμα ηχηρό στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που θέλουν να κρατήσουν τον κλάδο κοιμισμένο και υποταγμένο. 

Αποκορύφωμα αυτής της αγωνιστικής δράσης είναι το κάλεσμα για συμμετοχή μαζί με τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8 Δεκέμβρη 2016».
Αναλυτικά το κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ έχει ως εξής: 

«Συνάδελφοι, δεν πάει άλλο!!!Διεκδικούμε δυναμικά αγωνιστικά το δικαίωμά μας στη δουλειά και στην επιβίωση των οικογενειών μας. Πατάμε φρένο στην πολιτική που μας εξοντώνει!! 

Όλοι στη συγκέντρωση αυτοκινήτων και πορείας στο υπουργείο Μεταφορών (Μεσογείων, μεταξύ Νοσοκομείων "Σωτηρία' - Γεν. Κρατικό) υην Τετάρτη 9 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει το δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Διατηρεί και αυξάνει την απαράδεκτη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και όλα τα χαράτσια που εξαφανίζουν το εισόδημά μας (ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος, ΦΠΑ, ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης).
  • Βάζει "ταφόπλακα" στην Κοινωνική Ασφάλιση, τσακίζοντας τις συντάξεις μας και κάνοντας την υγεία των οικογενειών μας πανάκριβο εφιάλτη.
  • Συνεχίζει την πολιτική της απελευθέρωσης στον κλάδο, ανοίγοντας δρόμο στα μονοπώλια και τις μεγάλες εταιρείες παντός είδους (UBER, τουριστικό κεφάλαιο)
Χαρίζουν γην και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο, τσακίζοντας τα δικαιώματα και τις ζωές μας. Τους απορρίπτουμε. 

To θράσος τους να κάνουμε υπομονή γιατί θα έρθει η ανάκαμψη δεν έχει όρια. 

Είναι οι ίδιοι που στο όνομα των αξιολογήσεων (βλ. μνημόνιο) αύξησαν τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και τον ΦΠΑ στο 24%. 

Είναι οι ίδιοι που ενώ γνωρίζουν ότι δεν έχουμε άλλο να πληρώσουμε, έχουν εξαπολύσει θύελλα κατασχέσεων και πλειστηριασμών. 

Είναι οι ίδιοι που πιστοί στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, ετοιμάζουμε και νέο ν/σ για να επιταχυνθεί η απελευθέρωση του επαγγέλματος και να συγκεντρωθεί το έργο στα χέρια των λίγων. 

Η ανάπτυξή τους έρχεται πάνω στη φτωχοποίηση και τον εκτοπισμό μας. Οι δήθεν διαπραγματεύσεις τους με το κουαρτέτο είναι δεδομένο ότι θα βγάλουν νέα μέτρα για το Ασφαλιστικό, τη δημοσιονομική πολιτική και άλλα. 

Κυβέρνηση, ΕΕ - ΔΝΤ και συνοδοιπόροι Δεν σταματάνε αν δεν τους σταματήσουμε 

Ο μόνος δρόμος που απομένει είναι αυτός του ανυποχώρητου συλλογικού αγώνα. Όλες οι άλλες, "άμεσες", "ρεαλιστικές", "εφικτές" λύσεις δοκιμάστηκαν. 

Η διοίκηση Λυμπερόπουλου, πρωταθλητής στις συναντήσεις στα υπουργεία και τις υποσχέσεις ότι κάτι θα γίνει, βάζει εμπόδια στις αγωνιστικές διαθέσεις. Με την αποτυχημένη τακτική της αφήνει αβοήθητο τον κλάδο στη μοιρολατρία και την απογοήτευση. 

Από τέτοιους "σωτήρες", που μας λένε και αυτοί να κάνουμε υπομονή την ώρα που τα αδιέξοδα μεγαλώνουν, χορτάσαμε. Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα μας. 

Απορρίπτουμε τη λογική του συμβιβασμού και του διαλόγου που μας οδηγεί στον γκρεμό, παίρνουμε το τιμόνι στα χέρια μας, βγαίνουμε μαζικά στο δρόμο.
Διεκδικούμε:
  • Αφορολόγητο όριο εδώ και τώρα! Αύξησή του στις 20.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος. Κατάργηση όλων των ληστρικών νόμων και χαρατσιών που μας έφεραν ως εδώ.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο και αέριο κίνησης, όπως και στους εφοπλιστές.
  • Δραστική μείωση του ΦΠΑ στα ταξί. Κατάργησή του στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, εργαλείων δουλειάς. Άμεσα διαγραφή τόκων, προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους αυτοαπασχολούμενους.
  • Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καμιά πληρωμή για τις υπηρεσίες Υγείας.
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις, άμεση ανάκληση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και τα τελευταία χρόνια.
  • Κατάργηση όλων των νόμων της απελευθέρωσης που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και στηρίζει η σημερινή.
Όλοι στη συγκέντρωση αυτοκινήτων και πορεία στο υπουργείο Μεταφορών στις 9 Νοέμβρη στις 10.30. 

Η συγκέντρωση αυτοκινήτων θα γίνει μεταξύ των Νοσοκομείων "Σωτηρία" - Γενικό Κρατικό Αθηνών (επί της Μεσογείων). 

Δεν υποχωρούμε! Δεν συμβιβαζόμαστε! Δεν σταματάμε! 

Ενώνουμε τη φωνή μας και τους αγώνες μας με τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους και το ταξικό εργατικό κίνημα. Συμμετέχουμε μαζικά στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8 Δεκέμβρη». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου