Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

ΟΑΣΘ: Επίσχεση Εργασίας από το Σάββατο 26/11/2016

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Οι εργαζόμενοι του Ο.Α.Σ.Θ. αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από το Σάββατο 26.11.2016, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναγνώρισε την οφειλή του προς τον Ο.Α.Σ.Θ. λόγω της αύξησης του Φ.Π.Α. από 13% σε 23 % και 24% στην καταβαλλόμενη αντισταθμιστική καταβολή, έχοντας ήδη υπογράψει ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης τη σχετική Κ.Υ.Α. με την εντολή της άμεσης καταβολής του οφειλόμενου ποσού στον Ο.Α.Σ.Θ., πράγμα που σημαίνει ότι εντός των προσεχών ημερών θα καταβληθεί άμεσα ολόκληρη η οφειλόμενη προς τους εργαζόμενους μισθοδοσία των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2016.

Παρά δε και το γεγονός ότι την 23.11.2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη, του Προέδρου της Π.Ε.Δ.Κ.Μ. κ. Κυρίζογλου, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, της Αντιπεριφερειάρχου καςΠατουλίδου, του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζουράρη, του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Τσαραμπουλίδη, του Προέδρου των εργαζομένων του Ο.Α.Σ.Θ. και του Προέδρου του Ο.Α.Σ.Θ., όπου συζητήθηκαν τα ανωτέρω.

Ενόψει των παραπάνω, η κήρυξη της εν λόγω επίσχεσης δεν επιλύει το πρόβλημα της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, αλλά αντίθετα δημιουργεί περαιτέρω οικονομικά προβλήματα στον Οργανισμό και το κυριότερο στερεί από τους πολίτες του Νομού Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα μετακίνησης με τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης.

Ο Ο.Α.Σ.Θ. για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συγκοινωνίας στο Νομό Θεσσαλονίκης θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης, ώστε να επιτύχει την άρση της αναγγελθείσας επίσχεσης εργασίας και να αποκαταστήσει την ομαλότητα στη διεξαγωγή της συγκοινωνίας στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, η οποία δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Οργανισμού μας.

Καλούμε εκ νέου το Συνδικάτο Εργαζομένων Ο.Α.Σ.Θ. να ανακαλέσει την επίσχεση εργασίας. 

ΠΗΓΗ: oasth.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER