Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

20 εκατ. πλαστά εισιτήρια του ΟΑΣΑ βρέθηκαν σε τυπογραφείο στο Μενίδι

Είκοσι εκατομμύρια πλαστά εισιτήρια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνών εντόπισε η Ασφάλεια σε τυπογραφείο στο Μενίδι. Οι υπεύθυνοι του τυπογραφείου οδηγούνται στο Αυτόφωρο.

Το κανονικό εισιτήριο του ΟΑΣΑ κοστίζει 1,40 ευρώ, ενώ το μειωμένο κοστίζει 60 λεπτά του ευρώ.
Το Σεπτέμβριο είχαν απολυθεί τρεις υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ για σκάνδαλο με πλαστά εισιτήρια

Το Σεπτέμβριο η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ είχε προχωρήσει στην απόλυση τριών υπαλλήλων εμπλεκομένων σε σκάνδαλο με πλαστά εισιτήρια που σύμφωνα με τους υπολογισμούς κόστισε 30 εκατ. στον οργανισμό.

Η απόφαση ελήφθη βάσει της υπόδειξης της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, η οποία το καλοκαίρι είχε κοινοποιήσει το πρώτο πόρισμα για την υπόθεση. Στο πόρισμα, το οποίο διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Διαφθοράς, αναφερόταν η τέλεση πράξεων που χαρακτηρίστηκαν «παράνομες», όπως σημειώνεται στη «Διαύγεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση για την απόλυση των υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στον Τομέα Καταμέτρησης, αφορούσε εμπλοκή τους στην απόκρυψη στοιχείων καθώς φέρονται να ζήτησαν από εργαζομένους στα εκδοτήρια ορισμένων σταθμών του μετρό να καταστρέψουν τα βιβλία και τα έντυπα παραλαβής και πώλησης εισιτηρίων αμέσως μόλις είχε ξεκινήσει ο έλεγχος.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, όπως εκτιμάται, συχνά απέσυραν μεγάλους αριθμούς εισιτηρίων προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι ήταν ελαττωματικά και στη συνέχεια τα διέθεταν ξανά με δικό τους όφελος.

Αν και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε ξεκίνησε αυτό, εκτιμάται ότι συνέβαινε για διάστημα που ξεπερνά και τα πέντε χρόνια και σ αυτό βοηθούσε το γεγονός ότι το σύστημα καταγραφής ήταν χειρόγραφο.

Όπως μάλιστα υποστηρίζουν πηγές κοντά στην υπόθεση «όσο πιο πίσω πας τόσο ευκολότερο ήταν» καθώς παλαιότερα τα εισιτήρια δεν ήταν καν αριθμημένα, όπως είναι τώρα.

Ο ΟΑΣΑ είχε αναθέσει και σε δικό του εξωτερικό σύμβουλο να ελέγξει το σύστημα της διακίνησης εισιτηρίων στο σύνολο του Ομίλου και σε όλες τις συγκοινωνιακές εταιρίες 

ΠΗΓΗ: thetoc.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου