Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Οδοντωτός Σιδηρόδρομος - 120 χρόνια λειτουργίας: Το δίκτυο Πελοποννήσου υποψήφιο μνημείο της UNESCO

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την περαιτέρω ανάδειξη του Οδοντωτού σιδηρόδρομου Διακοπτού -  Καλαβρύτων, αλλά και την ενίσχυση της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, μέσω της ανάδειξης του φυσικού πλούτου, που μπορεί να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν στο Διακοπτό και τα Καλάβρυτα εκδηλώσεις για τα 120 χρόνια λειτουργίας του Οδοντωτού, παρουσία του προέδρου του ΟΣΕ Γιώργου Αποστολόπουλου και του διευθύνοντα συμβούλου του οργανισμού Κωνσταντίνου Πετράκη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στο Διακοπτό, όπου τους επισκέπτες υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος. 

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις φυσικές ομορφιές της περιοχής και του φαραγγιού του Βουραϊκού, το οποίο όπως είπε, αναδεικνύεται μέσω του Οδοντωτού σιδηροδρόμου, σε έναν ελκυστικό προορισμό για τουρίστες και φυσιολάτρες από όλο τον κόσμο. 

«Υποχρέωσή μας είναι να μη μείνουμε στάσιμοι σε αυτό, αλλά να εργαστούμε για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας, μέσω αυτού του μοναδικού τρόπου εξωστρέφειας για τον τόπο μας».

Επίσης ανέφερε ότι ήδη προετοιμάζονται εκδηλώσεις στο πλαίσιο του θεσμού «Εν Συρμώ 2017», που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Μάιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κωνσταντίνος Πετράκης, προανήγγειλε την υποβολή φακέλου υποψηφιότητας, για την ένταξη του σιδηροδρομικού δικτύου όλης της Πελοποννήσου στο Δίκτυο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο μηχανοστάσιο του Διακοπτού και στο κέντρο πληροφόρησης, στο οποίο φιλοξενείται έκθεση φωτογραφιών από το πλούσιο αρχείου του «Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Σιδηροδρόμου».

Στο σιδηροδρομικό σταθμό των Καλαβρύτων τους υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, η φιλαρμονική και τρένα τριών διαφορετικών «εποχών». 

Ακολούθησε εκδήλωση στο λύκειο των Καλαβρύτων, όπου παρουσιάστηκαν η επετειακή σιδηροτροχιά, το συλλεκτικό γραμματόσημο, καθώς και το λεύκωμα για τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER