Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Απεργία σε Germanwings και Eurowings καθηλώνουν τα αεροπλάνα της Lufthansa

Στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεών της, εσωτερικές αλλά και προς την Ευρώπη, υποχρεώθηκε να προχωρήσει σήμερα η Lufthansa, εξαιτίας της απεργίας των πληρωμάτων καμπίνας στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους Eurowings και Germanwings. 

Η απεργία είναι 24ωρη και επηρεάζει το Ντίσελντορφ, την Κολωνία, το Ντόρτμουντ, το Αννόβερο, τη Στουτγάρδη, το Βερολίνο και το Αμβούργο. Δεν επηρεάζονται οι βασικοί κόμβοι της Lufthansa, η Φρανκφούρτη και το Μόναχο.

Τα τελευταία χρόνια, η Lufthansa έχει έρθει αντιμέτωπη με μια σειρά από απεργίες πληρωμάτων καμπίνας και πιλότων καθώς παλεύει να μειώσει τις δαπάνες της και να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική.

Η σημερινή απεργία προκηρύχθηκε αφού κατέρρευσαν οι νέες συμβάσεις μεταξύ της Eurowings, του τοπικού αερομεταφορέα που χρησιμοποιεί η Lufthansa ως βάση για να επεκτείνει την παρουσία της στις πτήσεις χαμηλού κόστους, και του συνδικάτου πληρωμάτων καμπίνας UFO.

Εντείνοντας τις πιέσεις στον όμιλο, το συνδικάτο προκήρυξε απεργία και για το προσωπικό της Germanwings, που συγχωνεύεται με την Eurowings. Το συνδικάτο επικαλέστηκε έλλειψη συμφωνίας για τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης, γεγονός που η Eurowings περιέγραψε ως παράλογο.

Αυτό σημαίνει ότι συνολικά η Eurowings ακύρωσε σχεδόν 400 πτήσεις από 550 περίπου που είχαν προγραμματιστεί για την Πέμπτη. 

ΠΗΓΗ: tovima.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER