Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Το θέμα του ΟΑΣΘ συζητήθηκε στο περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Τον κίνδυνο σε δέκα μέρες οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ να τραβήξουν και πάλι χειρόφρενο στα αστικά λεωφορεία με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του κόσμου και την ασφυξία της αγοράς, επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. 

«Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Καλώ την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αποπληρωμή του Αυγούστου γιατί εδώ και λίγες μέρες χρωστούν και το Σεπτέμβριο» είπε και ανέφερε: «εδώ και μερικές μέρες υπάρχει σιγή για το θέμα επειδή ξαναβγήκαν τα λεωφορεία στους δρόμους. Όμως το πρόβλημα δεν έχει λυθεί κι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα».

«Έπρεπε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για να σταματήσει η 12ήμερη ταλαιπωρία;» διερωτήθηκε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε:«μέσω της δικαιοσύνης θα λύνουμε πλέον τα θέματα; Είναι αυτό χαρακτηριστικό ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας; Καλώ την κυβέρνηση να σοβαρευτεί».

Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και της παράταξης «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια«, ο Θανάσης Μπασδάνης, επισήμανε για τον ΟΑΣΘ ότι οι παρεμβάσεις της περιφέρειας στη δικαιοσύνη θα έπρεπε να γινονται με γρηγορότερα πολιτικά αντανακλαστικά.

Η επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας«, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ανέφερε ότι ο ΟΑΣΘ μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός ενιαίου δημόσιου φορέα σε επίπεδο Θεσσαλονίκης που θα λειτουργεί με κοινωνικό και με εργατικό έλεγχο.

Ο Νίκος Χρυσομάλλης, από την «Ελληνική Αυγή«, σημείωσε για τον ΟΑΣΘ ότι οι κυβερνήσεις δεν πιέζονται από μηνυτήριες αναφορές, αλλά από τους εργαζόμενους. Υπέρ της εισαγωγής του θέματος των αστικών συγκοινωνιών στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου τάχθηκε ο Δημήτρης Μούρνος, από την παράταξη «Συμμετέχω«.

Ο Γιάννης Ζιώγας, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση«, υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός δημόσιου κοινωνικοποιημένου φορέα μεταφοράς που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μαθητών, φοιτητών, ανέργων και εργαζομένων. 

«Θα πρέπει να εξετάσουμε τη ρίζα της λειτουργίας του ΟΑΣΘ», είπε η Νιόβη Παυλίδου, από τους «Πολίτες Μπροστά«. Προτάσεις που θα εξαχθούν μετά από μια συζήτηση ζήτησε ο Δαμιανός Ανδρέου, από την «Οικολογία Αλληλεγγύη«, ενώ ο Θανάσης Αγαπητός, από την «Ανταρσία«, ζήτησε αφενός να ανοίξει η συζήτηση για να περάσουν στο δημόσιοι οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ert.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου