Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Οι παράδοξες χρεώσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Για παράδοξες χρεώσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο δρομολόγιο Αθήνα - Κιάτο μιλά ο βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης. 

Στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή αναφέρει πως προκαλεί απογοήτευση το γεγονός η τιμολογιακή πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι ιδιαίτερα ακριβή σε σχέση με άλλα αντίστοιχου μήκους.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών στη Γραμμή Κόρινθος - Αθήνα είναι η ακριβότερη στο δίκτυο του Προαστιακού και κοστίζει 150 ευρώ (1,81€/χλμ) ενώ στη Χαλκίδα κοστίζει 114,4 (1,36€/χλμ) και στη Θήβα 100 ευρώ (1,08χλμ) οι οποίες μάλιστα είναι και πετρελαιοκίνητες πράγμα που είναι παράδοξο καθώς τα έξοδα πετρελαιοκίνησης είναι σύμφωνα με τον βουλευτή πολλαπλάσια της ηλεκτροκίνησης.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι στην Κινέτα η μηνιαία κάρτα κοστίζει 120 ευρώ και 6 ευρώ το απλό εισιτήριο, ποσό διπλάσιο από τα Μέγαρα όπου η μηνιαία κάρτα κοστίζει 60 ευρώ και το απλό εισιτήριο 3 ευρώ, πράγμα παράδοξο καθώς Κινέτα και Μέγαρα είναι κοινός Δήμος.

Τέλος ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρει ότι παρά τα ακριβά εισιτήρια σε αυτό το δρομολόγιο οι επιβάτες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αστικά μέσα της Αθήνας και υποχρεώνονται σε επιπλέον κόστος για αυτά.

Κλείνοντας ο βουλευτής Ρεθύμνου ρωτά πως εξηγείται το δυσανάλογα υψηλό αντίτιμο για τη Γραμμή Κόρινθος - Αθήνα, τις φουσκωμένες χρεώσεις στην Κινέτα, την έλλειψη επιλογών για κάρτες 6μηνες ή 6ήμερες και για ποιο λόγο δεν ισχύει η κάρτα απεριορίστων στο σύστημα μεταφορών του ΟΑΣΑ στην Αθήνα. 

ΠΗΓΗ: ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου