Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ο «στόλος» του ΚΤΕΛ Ηλείας κινδυνεύει από τους… δρόμους (Βίντεο)

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι οδηγοί του ΚΤΕΛ Ηλείας για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν πολλοί δημοτικοί και επαρχιακοί δρόμοι στον νομό, με αποτέλεσμα να υφίστανται σοβαρές ζημιές και φθορές στα λεωφορεία τους από κατολισθήσεις, καλάμια, κορμούς δέντρων και άλλα εμπόδια που κάνουν δύσκολη την καθημερινή μετακίνησή τους.

Πρόσφατα, ο στόλος του ΚΤΕΛ Ηλείας ανανεώθηκε με καινούρια οχήματα, τόσο για τις τοπικές-αστικές διαδρομές, όσο και για τις υπεραστικές, μερικά από τα οποία έχουν ήδη υποστεί ζημιά. «Για να μη χτυπάμε στα καλάμια, κλείνουμε τον δρόμο και εξαναγκαζόμαστε να κάνουμε μετωπική. Είμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με αυτό το φαινόμενο.

Όλοι οι δρόμοι θέλουν καθάρισμα. Ένα λεωφορείο τις προάλλες συναντήθηκε με φορτηγό, ξάκρισε και έγινε αυτή η ζημιά, και είναι όχημα 30 ημερών. Είναι κρίμα κι άδικο δηλαδή τονίζει ο οδηγός Νίκος Σπηλιωτόπουλος, στο patrisnews, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για παγιωμένη κατάσταση εδώ και χρόνια, η οποία αυξάνει την επικινδυνότητα κατά την οδήγηση.

«Κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια. Πάμε στα χωριά και αναγκαζόμαστε να παίρνουμε πριόνια για τα κλαδιά, και όταν τα κόβουμε, μας κάνουν παρατήρηση που τα κόψαμε χωρίς άδεια. Προσπαθούμε όλοι οι οδηγοί να είμαστε προσεκτικοί για να μην κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των επιβατών, αλλά οι δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση.

Ξεφτίζουν οι δρόμοι, σχηματίζονται λακκούβες και τα χαλίκια πέφτουν στο παρμπρίζ. Αλλάζουν σε 2-3 πούλμαν το παρμπρίζ κάθε χρόνο, όπου το κόστος είναι 4.000 ευρώ», υπογραμμίζει ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Ένα καινούριο πούλμαν έχει κόστος περίπου 300.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει ως και το μισό εκατ. ευρώ, συνεπώς πρόκειται για επένδυση σημαντική που πρέπει να προστατευθεί.

ΠΗΓΗ: patrasevents.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου