Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Έρχονται τα ιπτάμενα ταξί που θα πετάνε κυριολεκτικά πάνω από τον Σηκουάνα

Αυτό που ως σήμερα φάνταζε σαν όνειρο, θα γίνει πραγματικότητα. Σε μερικές εβδομάδες θα γίνουν πιλοτικές πτήσεις, ενώ την προσεχή Άνοιξη θα γίνει δημόσια επίδειξη στον Σηκουάνα με 5 Sea Bubbles, τα οποία θα βρίσκονται κάτω από το κτίριο του Κοινοβουλίου, μέσα στο ποτάμι.

Ο εφευρέτης τους έχει προβλέψει ότι θα εναέρια ταξί θα παίρνουν ενέργεια από υδρογεννήτριες που θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από τα κύματα του Σηκουάνα.

Τα ταξί θα τα χειρίζεται ένας πιλότος και θα μπορεί να μεταφέρουν ως 4 επιβάτες. Η κάθε κούρσα θα στοιχίζει λιγότερο από 10 ευρώ για μια διαδρομή εντός Παρισιού

.«Δεν είναι γκάτζετ. Θέλω, μάλιστα, περισσότεροι άνθρωποι να τα χρησιμοποιήσουν στο άμεσο μέλλον και προς τα περίχωρα του Παρισιού, προς την βιομηχανική περιοχή της La Défense. Και γιατί όχι, στο μέλλον μπορούμε να φανταστούμε διαδρόμους για τα Bubbles, όπως υπάρχουν για τα λεωφορεία. Πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να μειωθούν τα αυτοκίνητα στην πόλη και πρέπει να το αποφασίσουμε τώρα».

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό έδωσε το πράσινο φως για την πιλοτική χρήση των Sea Bubbles στο Παρίσι. 

Εκτός από την γαλλική πρωτεύουσα, ενδιαφέρον για ιπτάμενα ταξί έδειξαν και άλλες πόλεις που έχουν πρόσβαση στον Σηκουάνα, όπως οι Hauts-de-Seine και Neuilly-sur-Seine.

Οι εφευρέτες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν αιτήματα για ιπτάμενα ταξί και από τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και το Σηάτλ. «Το σκεπτικό είναι παντού το ίδιο. Οι άνθρωποι κατασκεύασαν μεγάλες πόλεις πάνω σε ποτάμια και λίμνες τα οποία δεν χρησιμοποιούνται όσο πρέπει για τις μετακινήσεις», λένε οι εφευρέτες.


ΠΗΓΗ: iefimerida.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου