Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, απέσπασε δεσμεύσεις από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΟΑΣΑ πραγματοποίησαν χτες φοιτητές κι εκπρόσωποι Φοιτητικών Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα από τις σχολές της Φυσικομαθηματικής, της Φιλοσοφικής και του Πολυτεχνείου που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, αποσπώντας τελικά σημαντικές δεσμεύσεις από τη διοίκηση.

Οι φοιτητές απαίτησαν:
1.
Να αυξηθούν τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών 250, 242, που οδηγούν καθημερινά εκατοντάδες φοιτητές στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη αντίστοιχα.

Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν να δοθεί μια λύση στην κατάσταση «σαρδελοποίησης» που βιώνουν χιλιάδες φοιτητές μέσα στα εν λόγω λεωφορεία, με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνουν μέχρι και τις πρώτες ώρες των μαθημάτων ή των εργαστηρίων τους! 

2. Όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές να μπορούν να μετακινούνται με τα ΜΜΜ πληρώνοντας μισό εισιτήριο, με την επίδειξη της βεβαίωσης εγγραφής τους έως ότου εκδοθεί το πάσο τους και η αντίστοιχη κάρτα για τη μετακίνησή τους!

Μετά από πολύωρη κινητοποίηση στη διοίκηση του ΟΑΣΑ και τα δύο αιτήματα έγιναν δεκτά!

Συγκεκριμένα, η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλους της βδομάδας θα υπάρξει ενίσχυση της πρωινής βάρδιας στα λεωφορεία 250, 242 για τη διευκόλυνση των φοιτητών καθώς και πως όλοι οι πρωτοετείς θα μπορούν να μετακινούνται με μισό εισιτήριο δείχνοντας τη βεβαίωση εγγραφής τους.

«Αυτό αποδεικνύει ότι μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα! Δεν επαναπαυόμαστε από τις παραπάνω δεσμεύσεις! Δίνουμε και τη δική μας δέσμευση ότι αν δεν υλοποιηθούν θα μας ξαναβρούν μπροστά τους! 

Ακόμα όμως και με αυτές τις δεσμεύσεις τα έξοδα για τις μεταφορές μας είναι μεγάλα, αν προσθέσουμε τα εισιτήρια για τα αστικά ΜΜΜ με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ ή τα πλοία που πιθανά χρειαζόμαστε. 

Επίσης, τα παραπάνω δε αντιμετωπίζουν ριζικά το πρόβλημα του συνωστισμού στα λεωφορεία, ακόμα κι αν δίνουν προσωρινά μια ανακούφιση», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και απαιτεί:
  • Δωρεάν μετακινήσεις για όλους τους φοιτητές!
  • Να μπουν επιπλέον γραμμές λεωφορείων από το κέντρο στην πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη!
  • Προσλήψεις οδηγών και αύξηση της χρηματοδότησης προς τον ΟΑΣΑ από το κράτος για να καλυφθούν οι ανάγκες σε οχήματα και προσωπικό!
  • Να διαγραφούν τα πρόστιμα προς τους φοιτητές που αδυνατούν οικονομικά να πληρώσουν εισιτήριο για τα ΜΜΜ! 
ΠΗΓΗ: rizospastis.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου