Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Εγκρίθηκε προκαταβολή της κρατικής επιχορήγησης για τη πληρωμή των δεδουλευμένων στον ΟΑΣΘ

Άμεσα αναμένεται να δουν το μισθό του Αυγούστου στους λογαριασμούς τους οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ενέκρινε προκαταβολή μέρους της κρατικής ενίσχυσης του Νοεμβρίου που λαμβάνει ο Οργανισμός.

Πρόκειται για ποσό ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ το οποίο αναμένεται άμεσα να μεταφερθεί στον ΟΑΣΘ, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Μπορεί ο Χρ. Σπίρτζης να ενέκρινε για ακόμη μία φορά την προκαταβολή της κρατικής επιχορήγησης ώστε να αποτρέψει την ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων αφού άλλο μέσο μετακίνησης δεν υπάρχει, αλλά μείζον θέμα τίθεται για την διαχείριση των οικονομικών του ΟΑΣΘ από την διοίκηση του Οργανισμού δεδομένου ότι ο ΟΑΣΘ δεν είναι δημόσιος οργανισμός αλλά ένας ιδιώτης εργοδότης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας για την κατάσταση που επικρατεί στα οικονομικά του ΟΑΣΘ που διέταξε το μεσημέρι της Δευτέρας ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητά να διερευνηθεί πως οδηγήθηκε ο Οργανισμός σε αδυναμία καταβολής των μισθών στους εργαζόμενους καθώς και για ποιο λόγο παρουσιάζει συσσωρευμένα ελλείμματα. 

Στο πλαίσιο της έρευνας θα καταθέσουν διοίκηση και εργαζόμενοι ενώ το θέμα δεν αποκλείεται να φτάσει και στην επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης.

Ο ΟΑΣΘ είναι μία ιδιωτική επιχείρηση, αλλά οι σκανδαλώδης και χαριστικές συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο που υπέγραφαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τον μετέτρεψαν σε μια ανεξέλεγκτη κρατικοδίαιτη ιδιωτική επιχείρηση με πολλαπλά κέρδη για τους μετόχους, που πολλοί από αυτούς είναι και εργαζόμενοι.

Σε αυτό το πλαίσιο πολλοί εκτιμούν πως οι αντιδράσεις διοίκησης και εργαζομένων εκκινούν και από την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το υπάρχον καθεστώς και να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος στον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης των οικονομικών του. 

ΠΗΓΗ: stokokkino.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου