Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Τραμ ως τον Πειραιά στο τέλος του 2017

Στο τέλος του 2017 θα λειτουργεί κανονικά η επέκταση του τραμ στον Πειραιά. Μέχρι τώρα έχουν στρωθεί και ολοκληρωθεί περίπου 2χλμ μονής γραμμής (καθότι μιλάμε για μονή κυκλική γραμμή), ενώ σε διαδικασία στρωσίματος είναι ακόμα 2χλμ. Χωρίς να έχει "ανοίξει" το οδόστρωμα είναι μόνο το τμήμα από το Δημοτικό Θέατρο και μέχρι το λιμάνι στην Λ.Ποσειδώνος αλλά και κάποια τμήματα στην Ομηρίδου Σκυλίτση.

Στα έτοιμα τμήματα αυτό που αφήνει πίσω του το έργο είναι μία πλήρως αναμορφωμένη περιοχή. Στο βόρειο τμήμα της Λ. Λαμπράκη που το έργο έχει πρακτικά γίνει η εικόνα είναι εκπληκτική. Αναπλάστηκε όλη η περιοχή και δείχνει όμορφη και καινούργια με μεγάλο πεζοδρόμιο και άπλετο χώρο για τους πεζούς.

Μέσω του έργου της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά, είναι σε εξέλιξη η μεγαλύτερη ανάπλαση στο κέντρο της πόλης εδώ και χρόνια.  

Αντικαθίστανται όλα τα πεζοδρόμια (βάζοντας ως υλικό τον πορφυρίτη) στον κεντρικό άξονα Λαμπράκη - Β.Γεωργίου - Λ.Ποσειδώνος - Ε. Αντιστάσεως ενώ τοποθετούνται υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων που θα απαλλάξουν την πόλη από την εικόνα βρωμιάς και ακαταστασίας.

Γίνονται μεγάλες παρεμβάσεις σε ανοιχτούς χώρους και πλατείες και χαρακτηριστικά ήδη έχουν ολοκληρωθεί τέτοιες παρεμβάσεις στις εκκλησίες Ευαγγελίστρια και Αγία Τριάδα με το αποτέλεσμα να είναι πολύ ικανοποιητικό.

Το μήκος του έργου είναι 5,4χλμ, αφορά μονή κυκλική γραμμή που ξεκινά από το Στάδιο Καραϊσκάκη και περνώντας από Μ. Ασίας, στρίβει στην Γ. Λαμπράκη, μετά περνά όλη τη Β. Γεωργίου και τερματίζει στην Λ. Ποσειδώνος, έξω από τα πλοία του Αργοσαρωνικού.

Από εκεί ξεκινά και πάλι και μέσω Εθνικής Αντιστάσεως και Ομηρίδου Σκυλίτση τερματίζει στο σταθμό ΣΕΦ που είναι σήμερα το επίσημο τέρμα του δικτύου.

Θα έχει 11 στάσεις που θα καλύπτουν την επέκταση ενώ θα συνδέεται με το Μετρό στη στάση Δημοτικό Θέατρο (με τον υπό κατασκευή σταθμό Μετρό της γραμμής 3) αλλά και το σταθμό Πειραιάς της γραμμής 1 (που θα βρίσκεται περίπου 100 μέτρα μακριά) ενώ θα είναι περίπου 150 μέτρα από τον ομώνυμο σταθμό του Προαστιακού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η επέκταση του Τραμ θα προσφέρει απευθείας πρόσβαση στο κέντρο, την αγορά αλλά και το λιμάνι του Πειραιά στους επιβάτες, κάτι που σήμερα δεν μπορεί να γίνει και χρειάζεται αλλαγή μέσου στο Φάληρο. 

ΠΗΓΗ: zougla.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER