Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Η Γερμανία παρουσιάζει το «Hydrail», το πρώτο καθαρό και αθόρυβο τρένο στον κόσμο (Βίντεο))

Το καινοτόμο, οικολογικό τρένο, που θα δεν εκπέμπει καυσαέρια, θα αρχίσει να κυκλοφορεί στο γερμανικό σιδηροδρομικό δίκτυο από το 2017.

Η εμπορική έκθεση InnoTrans, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, την Τρίτη χρησιμοποιήθηκε ως βιτρίνα για την παρουσίαση του «Coradia iLint», του πρώτου οικολογικού τρένου με μηδενικές εκπομπές CO2 (διοξείδιο του άνθρακα), το οποίο κινείται με υδρογόνο και το οποίο θα εμφανιστεί στους γερμανικούς σιδηροδρόμους το Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με την Die Welt.

Η κατασκευάστρια εταιρεία, η Alstrom, αποκαλεί αυτό το νέο τρένο, που θα μεταφέρει επιβάτες σε μακρινές αποστάσεις, «hydrail». Τα πρώτα ταξίδια του θα γίνουν στην περιφερειακή γραμμή που καλύπτει τις πόλεις της Buxtehude, Bremervörde, Bremerhaven και Cuxhaven, στο γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας.



«Η Alstom είναι υπερήφανη που παρουσιάζει μια επαναστατική καινοτομία στον κόσμο των καθαρών μεταφορών», δήλωσε ο πρόεδρός της, Henri Poupart-Lafarge.

Οι σχεδιαστές του εξηγούν ότι η αποθήκη καυσίμων του τρένου είναι αρκετά μεγάλη ώστε να επιτρέπει την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων χωρίς να απαιτείται ανεφοδιασμός. Με γεμάτο ντεπόζιτο, το «hydrail» θα είναι σε θέση να λειτουργήσει για μια ολόκληρη ημέρα και να καλύψει, περίπου, 600 έως 800 χιλιόμετρα. Επίσης, η ταχύτητά του θα είναι 140 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Επιπλέον, το τρένο θα κάνει πολύ λιγότερο θόρυβο απ’ ότι τα τρένα που σήμερα διαθέτουν κινητήρα diesel, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που ζουν κοντά στις περιοχές που θα διασχίζει το τρένο, καθώς οι μόνοι ήχοι αυτοί των τροχών πάνω στις ράγες και προκαλούνται από την αντίσταση του αέρα.

ΠΗΓΗ: pronews.gr




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου