Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Σύρος: «H Aπόφαση του ΚΤΕΛ βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών»

Ανακοίνωση της ΟΒ Σύρου της ΚΝΕ για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών:

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκινάει με προβλήματα για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, αυτή τη φορά με αιχμή τις μετακινήσεις των μαθητών στο νησί μας.

Ένα νέο τοπίο διαμορφώνεται αυτές τις μέρες, καθώς το ΚΤΕΛ, που εξυπηρετεί τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους, επικαλούμενο την υπάρχουσα νομοθεσία, έχει προβεί σε μια σειρά από αλλαγές, δυσμενείς για την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές μετακινούνται με τα υπάρχοντα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, των οποίων το ωράριο τροποποιείται για αυτό το σκοπό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα:
  • οι μαθητές που μένουν σε περιοχές εκτός των δρομολογίων του ΚΤΕΛ να μην εξυπηρετούνται από κανένα σχολικό λεωφορείο
  • ακόμα και μαθητές δημοτικού να μπαίνουν ασυνόδευτοι σε λεωφορεία της γραμμής και όχι σε σχολικά
  • οι μαθητές των δημοτικών σχολείων Βάρης και Ποσειδωνίας να αφήνονται από το λεωφορείο όχι έξω από το σχολείο τους, αλλά πάνω σε κεντρικούς δρόμους από όπου περνούν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους.
Η υπάρχουσα νομοθεσία είναι κομμένη και ραμμένη όχι για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών, αλλά για να τους αντιμετωπίζει ως ένα κόστος που πρέπει να μειωθεί. Οι συγκεκριμένες εξελίξεις πρέπει να συναντήσουν την κάθετη αντίδραση των μαθητών και των οικογενειών τους.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων, τα σωματεία των εκπαιδευτικών, τα μαθητικά συμβούλια να οργανώσουμε τον αγώνα και να εναντιωθούμε στην απόφαση του ΚΤΕΛ που βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών. Να πιέσουμε την Περιφερειακή Αρχή, που έχει την αρμοδιότητα της μετακίνησης των μαθητών, ώστε να βρει λύση το συντομότερο δυνατόν.

Ταυτόχρονα να αγωνιστούμε ώστε η μεταφορά των μαθητών να περάσει στη ευθύνη του υπουργείου Παιδείας. Να παλέψουμε για τη δημιουργία ενός ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς, με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση. 

ΠΗΓΗ: cyclades24.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου