Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Τι δεν άλλαξε τελικά για τα κατοικίδια στα ΜΜΜ

Αντίθετα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1181/19-06-2015 μια κατάκτηση του ελληνικού φιλοζωικού κινήματος για την μεταφορά των κατοικίδιων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ΚΤΕΛ κλπ, που στις άλλες χώρες της Ε.Ε ισχύει εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, ο Υπουργός κ. Χ. Σπίρτζης την πήρε πίσω προφανώς ικανοποιώντας απαιτήσεις των ιδιοκτητών λεωφορείων του ΚΤΕΛ.  

Έτσι στην Ελλάδα της Ευρώπης, ο κηδεμόνας κατοικιδίου που θέλει να ταξιδέψει μαζί του στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ εξαρτάται από την όρεξη του οδηγού του λεωφορείου. 

Θέλει ο οδηγός μπορεί να ταξιδέψει, δεν θέλει έξω κι ας χτυπιέται ο επιβάτης... Παγκόσμια πρωτοτυπία με βαρύ αρνητικό πρόσημο. 

Μάταια ζητάμε εδώ και μήνες συνάντηση με τον κ. υπουργό. Η μόνιμη απάντηση της γραμματείας του γραφείου του είναι, ότι "ο υπουργός πνίγεται". 

Οι υπουργοί Παιδείας, Δικαιοσύνης, ΥΠΑΑΤ, Προστασίας του Πολίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, όλοι πρόθυμα και άμεσα ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Π.Φ.Π.Ο εκτός του κ. Σπιρτζή. 

Ας ελπίσουμε, ότι η στάση αυτή της γραμματείας του είναι εν αγνοία του. Θα πρέπει κάποτε η χώρα μας, μέλος της Ε.Ε και οι διάφορες αρχές της να προσαρμοστούν στις σύγχρονες αντιλήψεις για την σχέση ανθρώπου και ζώων να μην δαιμονοποιούν τα ζώα στηριζόμενες σε προσωπικές, αναχρονιστικές και αντιεπιστημονικές αντιλήψεις γι αυτά. 

Η χώρα και στα θέματα των ζώων πρέπει να τραβήξει μπροστά με θέσεις σύγχρονες, δίκαιες και ριζοσπαστικές. 

ΠΗΓΗ: lifo.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου