Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΑΣΘ: Δυσφορία Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για δηλώσεις Μπουτάρη

"Μόνο έκπληξη και δυσφορία προκαλούν οι δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, περί "επιστράτευσης" των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

"Αν κάποιος δεν μπορεί να προσφέρει στην επίλυση ενός προβλήματος, καλύτερα να σιωπά. Άλλωστε, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι πως το επικοινωνιακό βέρτιγκο αποτελεί σοβαρή ασθένεια και πως οι "ρουκέτες" και τα "πυροτεχνήματα" αποτελούν παρωχημένο είδος άσκησης πολιτικής" προσθέτει η ανακοίνωση.

Το ΕΚΘ υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, ζητώντας τα δεδουλευμένα τους και να μπει τέλος στην αβεβαιότητα που ζουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους τα τελευταία χρόνια. 

Τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει εργασία χωρίς αμοιβή και καλεί τον αρμόδιο υπουργό και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ "να σταματήσουν τα παιχνίδια και να σταθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στο θέμα που ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης".

Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, έστειλε επιστολή στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, με την οποία τον καλεί να δώσει λύση στο γενικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αλλά και ειδικότερα στο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών της Δημοτικής Κοινότητας Ανατολικού στο ΕΠΑΛ Χαλάστρας.

"Η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, εκτός από τις μετακινήσεις των δημοτών μας -κάτι που απασχολεί όλη τη Θεσσαλονίκη- δημιουργεί άμεσα πρόβλημα και στις μετακινήσεις των μαθητών. 

Επιπλέον, το γεγονός αυτό έχει ευθεία επίπτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία πολλών εξ αυτών καθώς δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους με άλλον τρόπο" σημειώνει και ζητά την παρέμβαση του υπουργού για να λυθεί το θέμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου