Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Σπίρτζης: Δεν αποκαλύπτω το σχέδιο για τον ΟΑΣΘ, για να μην το τινάξουν στον αέρα - Δεν θα καταγγείλουμε τη σύμβαση

Στην εκπομπή ''Δημότης Online'' μίλησε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, αναφορικά με τον ΟΑΣΘ.

Ο κ. Σπίρτζης επανέλαβε τα όσα αναφέρθηκαν στην ανακοίνωση του υπουργείου, ότι δηλαδή θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα ενός μήνα (Ιουλίου) στους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ.

Σε ερώτηση περί μόνιμης λύσης του προβλήματος του Οργανισμού νωρίτερα, ώστε να μην είχε οδηγηθεί η κατάσταση μέχρι εδώ, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε χαρακτηριστικά: 

''Ο Θεσσαλονικιός ταλαιπωρείται 60 χρόνια και όχι τις τελευταίες 12 μέρες μόνο. Όταν έχουν πάρει στον ΟΑΣΘ από 2009 μέχρι το 2016 εκατομμύρια ευρώ συν τα πρόσθετα που έχουν από εισιτήρια και φτάνουν να μην καταβάλουν τα δεδουλευμένα, αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτοί που έχουν πολιτικές ευθύνες είναι όσοι έχουν ωφεληθεί από αυτές τις συμβάσεις παλιότερα και τις υπέγραφαν''.

Στη συνέχεια ο υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε ξανά ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και ότι θα υπάρξει νέο σχέδιο διαχείρισης, όπως επίσης και ότι δεν υπάρχει πρόθεση από το υπουργείο να καταγγελθεί η σύμβαση. 

''Θα είναι σύμφωνο (σ.σ. το σχέδιο) με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Θα το δείτε τις επόμενες μέρες. Θα προετοιμάσουμε ολοκληρωμένες λύσεις, όμως δεν τις αναφέρω δημόσια ακόμη, για να μην τις ανατινάξουν όσοι έχουν συμφέροντα'' επεσήμανε.

Ακόμη, στις κατηγορίες που δέχεται ότι χρεοκόπησε σκόπιμα τον Οργανισμό ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι ''μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα αποκαλυφθεί ποιος ευθύνεται'', ενώ είπε ότι ο έλεγχος για τα έτη 2010 έως 2015 βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη από το Σώμα Επιθεωρητών.

Τέλος, ερωτηθείς για το γιατί δεν καταβλήθηκε το ποσό δέκα ημέρες νωρίτερα, δήλωσε ότι δεν ήταν εύκολο να συγκεντρωθούν τα χρήματα και ότι οι εργαζόμενοι απέρριπταν την πρόταση αυτή από την αρχή των συζητήσεων. 

ΠΗΓΗ: thestival.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου