Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόεδρος αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας: «Τα λεωφορεία μας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την Ευρώπη»

Ανακοίνωση - απάντηση σε επιστολή αναγνώστη που δημοσίευσε η «Ε» πριν από μερικές ημέρες, εξέδωσε η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας την οποία και υπογράφει ο πρόεδρος της κ. Μιχαήλ Σακελλαρίου.

Ο κ. Σακελλαρίου υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως το 90% του στόλου των λεωφορείων δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. 

Πιο συγκεκριμένα λέει: «Σεβόμενος απόλυτα τον αναγνώστη σας και υπογράφοντα την επιστολή κύριο Αλέξανδρο Ν. Λαζαρίδη τ. καθηγητή ΤΕΙ στην οποία περιγράφει τη δυσκολία ορισμένων ανθρώπων να ανέβουν ή να κατέβουν στο Αστικό Λεωφορείο καθώς και όσα προτείνει για την επίλυση του προβλήματος αυτού και για ενημέρωση όλων των αναγνωστών σας πρέπει να αναφέρω τα εξής:

Το 90% του στόλου των λεωφορείων του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ πληροί όλες τις προϋποθέσεις προσβασιμότητας για άτομα με προβλήματα κινητικότητας (Α.Μ.Ε.Α.), ηλικιωμένων καθώς και μικρών παιδιών σε καροτσάκι, είναι χαμηλού δαπέδου, φέρουν σύστημα επιγονάτισης και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, δεδομένου ότι έχουν κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου σε Ευρωπαϊκή χώρα (Γερμανία).

Με την ευκαιρία που μου δίνεται θα ήθελα να ενημερώσω τους γονείς που επιβιβάζονται με παιδιά σε καροτσάκι στο λεωφορείο, ότι για την ασφαλέστερη κάθοδο από το λεωφορείο πρέπει πρώτον να ενημερώνουν τον οδηγό σε ποια στάση θα κατέβουν για να ενεργήσει έγκαιρα και να προσεγγίσει το πεζοδρόμιο και δεύτερον να κατεβαίνουν από το λεωφορείο όπως ακριβώς ανέβηκαν. Δηλαδή, πρώτα ο γονέας βαδίζοντας προς τα πίσω και μετά το καροτσάκι.

Μιας όμως και μιλήσαμε για Ευρώπη θα πρέπει να επισημάνουμε και το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι οδηγοί άλλων οχημάτων σέβονται τον χώρο των στάσεων και δεν σταθμεύουν εκεί και δεν εμποδίζουν έτσι τα λεωφορεία να προσεγγίσουν τη στάση και τα πεζοδρόμια. Ενώ στους παραβάτες επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα. Συμβαίνει όμως κάτι ανάλογο εδώ;

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ έχει τιμηθεί από τον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Αναπήρων Πολιτών και άλλους φορείς για την ευαισθησία του να προμηθευτεί προσβάσιμα λεωφορεία ανεβάζοντας ιδιαίτερα το κόστος κτήσης τους και καθημερινά οι οδηγοί μας εισπράττουν τις ευχαριστίες ηλικιωμένων συμπολιτών μας για το γεγονός αυτό». 

ΠΗΓΗ: eleftheria.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου