Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης: Για την σύμβαση μεταξύ του Δημοσίου και του ΟΑΣΘ - Σάββας κερνάει, Σάββας πίνει

Σάββας κερνάει, Σάββας πίνει και σε αυτή την περίπτωση ο θυμόσοφος λαός μάλλον έχει δίκιο.

Ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης, που σύμφωνα με πρόσφατο πόθεν έσχες, είναι κάτοχος μετοχών του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης αλλά και κάτοχος λεωφορείου του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, «φροντίζει» για τα συμφέροντά του, δηλώνοντας σήμερα στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης fm 100: 

«Από την ενημέρωση που μας έκαναν ο Πρόεδρος και κάποια μέλη του Δ.Σ., διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μία άρνηση του Υπουργείου και κυρίως του κ. Σπίρτζη να συζητήσει με την διοίκηση του ΟΑΣΘ»

«Διότι με έναν κατάλογο περίπου 12 εγγράφων που μας παρουσίασε ο Πρόεδρος, από τον Φεβρουάριο του 2015, αιτείται συνάντηση με τον Υπουργό, ο οποίος δεν του απάντησε και δεν τον δέχτηκε ποτέ, παρά μόνο μία φορά προς τα τέλη Αυγούστου για πολύ λίγο.

Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι ήθελαν να συζητήσουν τα θέματα και τα προβλήματα και να προλάβουν όλα αυτά τα δυσάρεστα που ζει εδώ και μία εβδομάδα η πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά υπάρχει μία άρνηση από την κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

Αναφορικά με τις οφειλές του δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης είπε μεταξύ άλλων, ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν από την διοίκηση του ΟΑΣΘ, αυτά που λέει ο κ. Σπίρτζης ότι το κράτος δεν τους οφείλει τίποτε είναι ψεύδη, συμπληρώνοντας σχετικά. 

«Εκείνο που προκάλεσε σε όλους μας εντύπωση ήταν το γεγονός ότι η πολιτεία οφείλει να καταβάλει στον οργανισμό, το ποσοστό της αύξησης του ΦΠΑ από το 13% στο 23% και στη συνέχεια στο 24%. Και ενώ για τις αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών ο κ. Σπίρτζης έχει εκδώσει σχετική ΚΥΑ και το έχει καταβάλει, αρνείται να το κάνει για τον ΟΑΣΘ. Γιατί αυτή η αντιμετώπιση στον οργανισμό;»

«Άκουγα τον Υπουργό να λέει ότι «το πάρτι τελείωσε», ότι «υπάρχει αδιαφάνεια» κ.λ.π. Πληροφορηθήκαμε ότι έγινε διαχειριστικός έλεγχος στον οργανισμό. Επί έξι μήνες υπήρχαν ελεγκτές του δημοσίου, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου μεταφορών, της Οικονομικής επιθεώρησης και το πόρισμα δεν έβγαλε τίποτε. 

Εάν υπάρχει κάτι ας το ανακοινώσει ο Υπουργός. Και εάν η είναι κακή η σύμβαση, ας την φέρει στη Βουλή να την αλλάξει, γιατί ταλαιπωρεί τον κόσμο», υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης. 

«Εμείς θα δούμε τους εργαζόμενους και στη συνέχεια οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Υπουργό για να δοθεί τέρμα σε αυτή την ταλαιπωρία», κατέληξε ο Βουλευτής. 


Για τον λαό της Θεσσαλονίκης νοιάζεστε κ. Βουλευτή ή για την "τσέπη" σας;;;0 comments:

Δημοσίευση σχολίου