Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Κρίσιμη συνάντηση για τον ΟΑΣΘ αύριο στο Υπ. Υποδομών - Καταβλήθηκαν σήμερα τα δεδουλευμένα Ιουνίου

Τα αποτελέσματα της αυριανής ευρείας συνάντησης στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θα κρίνουν τη στάση που θα κρατήσουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσερμενίδης στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «δεν έχουμε πρόθεση να απειλήσουμε με κινητοποιήσεις, απλώς η συγκεκριμένη μορφή είναι και η μόνη που έχουμε προκειμένου να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε».

Σε ότι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων για τον μήνα Ιούνιο, ο κ. Τσερμενίδης εκτίμησε πως το μεσημέρι θα φανούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των εργαζομένων. Σημείωσε ακόμη ότι δεν ικανοποιεί πλήρως τους εργαζόμενους η καταβολή δεδουλευμένων μόνο για τον Ιούνιο, «ωστόσο είναι ένα βοήθημα».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, είχε προαναγγείλει την καταβολή του μισθού Ιουνίου. «Χθες πήρα τη δόση του Σεπτεμβρίου και έτσι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν σήμερα για τον μήνα Ιούνιο. 

Το ακριβές ποσό που θα πάει για τη μισθοδοσία είναι 2 ,997 εκατ. ευρώ. Επίσης σύντομα θα πάρουμε και το 18% του αποφορολογημένου εσόδου του μηνός Σεπτεμβρίου, που θα βοηθήσει να εκπληρώσουμε και άλλες υποχρεώσεις μας» διευκρίνισε.

Στην αυριανή συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι και των υπουργείων Παιδείας (σ.σ. είναι αρμόδιο για το μειωμένο εισιτήριο μετακίνησης μαθητών και φοιτητών), Εργασίας (με αρμοδιότητα για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων) και Οικονομικών, για τις διαφορές που προκύπτουν από την αύξηση του ΦΠΑ. 

Στην συνάντηση, αναμένεται να δώσουν το «παρών» και εκπρόσωποι της διοίκησης του ΟΑΣΘ και του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ).

Στη σύσκεψη αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα που αφορά τις διαφορετικές εκτιμήσεις που διατυπώνονται ως προς το ποσόν που οφείλει το ελληνικό Δημόσιο στον ΟΑΣΘ, ως αντιστάθμισμα για την κοινωνική πολιτική που ασκείται στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. 

Μιλώντας stokokkino.gr ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρ. Στεφανίδης δήλωσε πως τα οφειλόμενα από το Υπουργείο Εργασίας για τα έτη 2014 - 2015 και το α` εξάμηνο του 2016 ανέρχονται στα 15 εκ. ευρώ ενώ από το Υπουργείο Παιδείας στα 17.7εκ ευρώ. 

Ο κ. Στεφανίδης δήλωσε πως ο ΟΑΣΘ έλαβε τη δόση του Σεπτεμβρίου 3,92 εκ. ευρώ από τα οποία δόθηκαν τα δεδουλευμένα για τον Ιούνιο που ανέρχονται 2.997 εκ. ευρώ. Για τον Ιούλιο τα δεδουλευμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, ανέρχονται σε 2.800 εκ. ευρώ. 

ΠΗΓΗ: left.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου