Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Ακινητοποιήθηκαν και τρένα στη Φθιώτιδα λόγω της ισχυρής νεροποντής

Σοβαρά προβλήματα και στην κυκλοφορία των τρένων προξένησε η ισχυρή βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δυο τρένα που κινούταν από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα έχουν ακινητοποιηθεί. Το ένα στη Στύρφακα και ένα άλλο στο Δομοκό. Επίσης το τρένο που πήγαινε από Αθήνα - Θεσσαλονίκη σταμάτησε στο Λιανοκλάδι μέχρι νεωτέρας. Ο ΟΣΕ θα μεταφέρει τους επιβάτες με λεωφορεία μέχρι να καθαριστούν οι γραμμές που πλημμύρισαν σε διάφορα σημεία της Φθιώτιδας.

Επίσης προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία, ενώ το κέντρο της Π.Υ. έχει δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα για άντληση υδάτων από σπίτια, σε Σταυρό, Λυγαριά, Αμούρι και αλλού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βροχόπτωση κατά τόπους ήταν πάρα πολύ ισχυρή και μεγάλης διάρκειας. Πολλοί οδηγοί που κινούταν στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου έζησαν εφιαλτικές στιγμές βλέποντας τα νερά να πλημμυρίζουν το δρόμο και τη στάθμη να ανεβαίνει και να εγκλωβίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα δυο οχήματα απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια μηχανήματος της περιφέρειας και των πυροσβεστών. Στο σημείο έχει σπεύσει ο αντιπεριφερειάρχης, Θύμιος Καραϊσκος, ο οποίος συντονίζει το έργο των σωστικών συνεργείων.

«Τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει. Η κατάσταση ομαλοποιείται σιγά-σιγά και τώρα προσπαθούμε να καθαρίσουμε με τα μηχανήματα το δρόμο για να τον δώσουμε στην κυκλοφορία...», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Η αστυνομία προσπαθεί να κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας για τη δυτική Φθιώτιδα, μέσα από Φραντζή - Κωσταλέξι - Κομποτάδες - Μεξιάτες κλπ.

Επίσης στους δρόμους προς Δομοκό και προς Μπράλο, υπάρχουν μικρές κατολισθήσεις και έχουν πέσει πέτρες μέσα στο δρόμο και γι αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου