Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Εκτροχιασμός τρένου στην Ισπανία -Τουλάχιστον 4 νεκροί και 50 τραυματίες

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον εκτροχιασμό τρένου που συνδέει την ισπανική πόλη Βίγο με την πορτογαλική Βαλένσα ντε Μίνχο στη βόρεια Ισπανία, σύμφωνα με την εφημερίδα Voz de Galizia.

Τα ισπανικά ειδησεογραφικά δίκτυα αναφέρουν ότι ο αριθμός των τραυματιών είναι 50, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον οδηγό του τρένου να είναι ένας από τους νεκρούς.

Σύμφωνα με την Adif, την εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, ο εκτροχιασμός σημειώθηκε λόγω ενός προβλήματος στις γραμμές.

«Οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών ανακοίνωσαν δυστύχημα σε επιβατικό τρένο κοντά στο Ο Πορίνιο...και κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες», ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές της Γαλικίας.

Η εταιρεία Renfe ανακοίνωσε από την πλευρά της τόνισε ότι υπάρχουν «πολλοί νεκροί» και τραυματίες στο τρένο αυτό, που μετέφερε περί τους εξήντα ανθρώπους.

Το 2013, 79 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της Ισπανίας από το 1944, όταν τρένο υψηλής ταχύτητας εκτροχιάσθηκε λόγω υπερβολικής ταχύτητας κοντά στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη Γαλικία.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου