Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Απεγκλωβίστηκαν οι 33 άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα στο τελεφερίκ πάνω από τις Γαλλικές Άλπεις

Ξανατέθηκαν σε λειτουργία σήμερα το πρωί οι καμπίνες του τελεφερίκ που είχαν ακινητοποιηθεί χθες το απόγευμα πάνω από τις πλαγιές του Λευκού Όρους στις Άλπεις και οι τελευταίοι 33 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων ένα 10χρονο παιδί, που αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα εκεί, μεταφέρονται στο έδαφος με το τελεφερίκ, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία διαχείρισης του τελεφερίκ.

«Ξαναλειτούργησε πριν από πέντε λεπτά», δήλωσε ο Ματιέ Ντεσαβάν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αυτής, λίγο πριν από τις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος).

«Ήμασταν σε επικοινωνία μαζί τους όλη τη νύχτα, κρύωναν, αλλά δεν υπήρξε κάποιος σημαντικός κίνδυνος», δήλωσε ο διοικητής της αρμόδιας αρχής διάσωσης του Λευκού Όρους Στεφάν Μποζόν.

Συνολικά 110 άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί χθες στις καμπίνες του τελεφερίκ αυτού που είχε ακινητοποιηθεί πάνω από τις πλαγιές του Λευκού Όρους, στις Άλπεις, σε ύψος 3.800 μέτρων.

Οι υπόλοιποι 77 μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στα πεδινά με τα ελικόπτερα που μετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης. 

ΠΗΓΗ: pronews.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου