Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Ολυμπία Οδός: Με παρουσία Τσίπρα στις 2 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια για το Κόρινθος - Κιάτο

Μετά από αναμονή περίπου ενός μήνα οριστικοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια για την παράδοση στην κυκλοφορία του πρώτου τμήματος της Ολυμπίας Οδού, από την Κόρινθο μέχρι το Κιάτο και των σηράγγων Δερβενίου στις 2 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών στην τελετή των εγκαινίων θα παραστεί ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξη Τσίπρας.

Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε πως πρακτικά το οδικό τμήμα έχει ήδη δοθεί στην κυκλοφορία, αλλά υπάρχουν μερικές ελλείψεις που θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες.

Ακριβώς οκτώ χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης αυτό το πρώτο τμήμα σηματοδοτεί την σταδιακή ολοκλήρωση του έργου, ενός έργου που δεινοπάθησε από προβλήματα, την κρίση και τα δομικά κολλήματα που υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα projects στην χώρα.

Τα 120 ατελείωτα χιλιόμετρα που είναι ένα κανονικό μαρτύριο με την λειτουργία αυτού του τμήματος θα μειωθούν κατά 20χλμ και θα απομένουν άλλα 100χλμ μέχρι τον Μάρτιο του 2017, οπότε έχει τεθεί, ο -κατά πολλούς- φιλόδοξος στόχος της λειτουργίας όλου του άξονα.

Το έργο της Ολυμπίας Οδού που χαρακτηρίζεται από μεγάλο βαθμό δυσκολίας και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην κατασκευή έχει πάρει πλέον τον δρόμο του αλλά τα τελευταία προβλήματα είναι εδώ.

Το Κόρινθος - Κιάτο έχει 3 Ανισόπεδους Κόμβους, 7 άνω διαβάσεις, 19 κάτω διαβάσεις, 7 γέφυρες και θα απελευθερώσει το 1/6 των εργοταξιακών χώρων του υπό κατασκευή δρόμου. Το συγκεκριμένο τμήμα κατασκευάστηκε από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ, μία από τις εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή και την παραχώρηση.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Τσίπρα - Σπίρτζη αναλυτικά περιλαμβάνει:1) Παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Αρχαίας Κορίνθου-Κιάτου, μήκους 20 χιλιομέτρων, του πρώτου πλήρους τμήματος αυτοκινητοδρόμου του οδικού άξονα της «Ολυμπίας Οδού». 

Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει χαιρετισμό στο ΣΕΑ Κιάτου (16ο χλμ στο ρεύμα Κορίνθου - Πατρών) στις 11 πμ.

2) Παράδοση στην κυκλοφορία των δύο σηράγγων παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας, μήκους 670 και 535 μέτρων αντίστοιχα και της νέας γέφυρας διέλευσης νότιου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου «Ολυμπίας Οδού» από τον ποταμό Δερβένι, μήκους 122 μέτρων. 

Η παράδοση των έργων στην κυκλοφορία θα γίνει από τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στην είσοδο της πρώτης σήραγγας Δερβενίου (κατεύθυνση από Πάτρα προς Κόρινθο) στη 1 μμ.

3) Επιθεώρηση εργοταξίων κατά μήκος της «Ολυμπίας Οδού» και των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου διάνοιξης και κατασκευής των δίδυμων σηράγγων Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας της «Ιόνιας Οδού», μήκους 2,9 χλμ ανά κλάδο και κατεύθυνση. 

Ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί το έργο από το σημείο εισόδου σηράγγων (περιοχή Ρίζα Αιτωλοακαρνανίας) στις 4 μμ. 

ΠΗΓΗ: ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου