Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Αστυνομικός στο Μετρό της Ουάσιγκτον συνελήφθη για συνεργασία με το ISIS

Ένας αστυνομικός που υπηρετούσε στο Μετρό της πρωτεύουσας Ουάσιγκτον συνελήφθη με την κατηγορία ότι προσπάθησε να παράσχει υλική βοήθεια στο Ισλαμικό Κράτος, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 36χρονος αστυνομικός είχε αγοράσει και στείλει δωροεπιταγές 250 δολαρίων για εφαρμογές τηλεπικοινωνιών, που πίστευε ότι θα χρησιμοποιούνταν για επαφές με το Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, ενώ πίστευε ότι είχε στείλει τα χρήματα σε πράκτορα του ISIS, ο πραγματικός παραλήπτης ήταν μυστικός πληροφοριοδότης του FBI, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή του.

Ο συλληφθείς ονομάζεται Νίκολας Γιάνγκ, φέρεται να έχει προσηλυτισθεί στο ισλάμ και παρακολουθούνταν από το FBI από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Σύμφωνα μάλιστα με το Associated Press, το 2011 ο 36χρονος είχε ταξιδεύσει δύο φορές στη Λιβύη, όπου φέρεται να πολέμησε στο πλευρό ανταρτών που μάχονταν για την ανατροπή του τότε δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει επανειλημμένα καλέσει τους υποστηρικτές τους να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δύση. Ωστόσο, έως τώρα δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες ότι υπήρχε σχέδιο για χτύπημα στο Μετρό της Ουάσιγκτον.

O Γιάνγκ είναι ο πρώτος αστυνομικός στις ΗΠΑ που συλλαμβάνεται για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος ή με οποιαδήποτε οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από τις Αρχές.

ΠΗΓΗ: skai.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου