Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Ανακοίνωση ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας είναι το υπέρτατο σημείο δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος. Η συλλογική σύμβαση είναι ένα διαρκές μεταβατικό στάδιο με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. 

Η σημερινή σύμβαση δεν καλύπτει όλες τις ανάγκες των συναδέλφων σιδηροδρομικών, ωστόσο λειτουργεί στις σημερινές συνθήκες προσθετικά κι όχι αφαιρετικά. Και μάλιστα μέσα σε ένα πρωτόγνωρο εργασιακό τοπίο το οποίο διαρκώς αναδιαμορφώνεται, αποτελεί το ελάχιστο πλην αναγκαίο όπλο που οφείλουν να έχουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους!

Τα κέρδη της συγκεκριμένης συλλογικής σύμβασης, που το Σωματείο μας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία προσπάθησε και κατάφερε να είναι για ΟΛΟΥΣ, είναι επιγραμματικά τα εξής:
  1. Η αμοιβή της 6ης ημέρας εργασίας θα πληρώνεται πλέον προσαυξημένη, όπως ο νόμος ορίζει. 
  2. Σημαντική αύξηση στην τιμή υπολογισμού των τρενοχιλιομέτρων για το προσωπικό Κίνησης και Ελέγχου Αμαξοστοιχιών, ενώ για πρώτη φορά το προσωπικό της Κίνησης που εργάζεται σε τουριστικού ενδιαφέροντος τρένα (Πήλιο, Οδοντωτός κλπ.) θα αμοίβεται με την ανώτατη κλίμακα αποζημίωσης τρενοχιλιομέτρων
  3. Οι οδηγοί λεωφορείων εντάχθηκαν και αυτοί κανονικά στο σύστημα αποζημίωσης χιλιομέτρων, αποκαθιστώντας έτσι μία αδικία που υφίστατο και αφορούσε τον συγκεκριμένο κλάδο.
  4. Στους διαχειριστές εμπορευμάτων προβλέπεται ιδιαίτερη αμοιβή σε μηνιαία βάση.
  5. Εξοδολόγιο σε όλους όσοι αναλαμβάνουν ή σχολάνε μεταξύ 24.00 – 06.00 κι εφόσον η εταιρεία δεν διαθέτει όχημα μεταφοράς τους. Εδώ να σημειωθεί πως το προσωπικό που ανήκει στην Τρίπολη συνεχίζει να χρησιμοποιεί εξοδολόγιο όπως έκανε μέχρι σήμερα. 
  6. Διασφάλιση συνέχισης των εργοδοτικών εισφορών για την συνταξιοδότηση σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης.
  7. Αύξηση της δωροεπιταγής.
  8. Τέλος το κείμενο της σύμβασης τακτοποιεί αρκετά θεσμικά ζητήματα όπως παιδικοί σταθμοί-άδεια τοκετού κλπ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η σύμβαση που συμφωνήθηκε δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς, είναι όμως η βάση όπως και κάθε σύμβαση άλλωστε για να διεκδικηθούν περισσότερα στο προσεχές διάστημα. 

Μίζερες και αδιέξοδες διαχωριστικές λογικές δεν ωφελούν τους σιδηροδρομικούς, δημιουργούν αντιπαραθέσεις και εσωστρέφεια χωρίς να ωφελούν τους εργαζόμενους τη στιγμή που η αλληλεγγύη και η ενότητα είναι αυτή που μας χαρίζει μικρές νίκες! 

Συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ελληνικού σιδηρόδρομου, ενωμένοι, έξω από διαχωρισμούς πάσης φύσεως, με γνώμονα πάντα το καλό ΟΛΩΝ!!!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Π - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ                   ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου