Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Κέρκυρα: Με στάσεις μέσα στην πόλη η πρόσβαση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Ενδιάμεσες στάσεις στην πόλη θα πραγματοποιούν τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που θα έρχονται από τη βόρεια και νότια Κέρκυρα. 

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχου Νικολέτας Πανδή την Παρασκευή. 

Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο την αποφυγή της σημερινής επικίνδυνης εικόνας με εκατοντάδες επιβάτες που προσπαθούν να προσεγγίσουν τον κεντρικό σταθμό των Υπεραστικό ΚΤΕΛ ή την πόλη από αυτόν και διασχίζουν πεζή κατά μήκος τη Δ. Δημουλίτσα δίπλα από τα οχήματα εξαιτίας των ανύπαρκτων πεζοδρομίων. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός της κ. Πανδή, ο Αντιδήμαρχος Σπ. Καλούδης, ο εκπρόσωπος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τάσος Τσιμπούλης και του Αστικού Μιχάλης Σακελαρίδης, ο Διοικητής της Τροχαίας και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Σε νέα προσέγγιση των δύο ΚΤΕΛ αναμένεται να συζητηθεί η δυνατότητα υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας προκειμένου να υπάρξει δωρεάν σύνδεση του σταθμού με την πόλη, με οχήματα του Αστικού ΚΤΕΛ αλλά χωρίς επιβάρυνση. 

Ο Δήμος από την πλευρά του θα εξετάσει τη διαγράμμιση της Δ. Δημουλίτσα ώστε να γίνει πιο εύκολη η μετακίνηση των πεζών. 

ΠΗΓΗ: ert.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου