Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Ο (γεμάτος προβλήματα) κόσμος των Συγκοινωνιών της Αθήνας

"Είναι βεβαίως υπαρκτή η έλλειψη ανθρώπινων και υλικών πόρων. Είναι όμως αντιμετωπίσιμη και αναστρέψιμη με πλήθος παρεμβάσεων, τις οποίες ασκούν οι συναρμόδιες Διευθύνσεις της εταιρείας μας". 

Με αυτή την παραδοχή απαντά η ΟΣΥ σε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα καθημερινά προβλήματα που παρουσιάζονται στο μεταφορικό έργο των οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο η ΟΣΥ διαθέτει 2.112 λεωφορεία και τρόλλεϋ. Για την καθημερινότητα απαιτούνται κατά μέσο όρο 1.308 και με δεδομένο ότι ο μέσος όρος ημερήσιων βλαβών σε οχήματα είναι περίπου 540, ο εναπομείναντας αριθμός οχημάτων είναι επαρκής σύμφωνα με την εταιρεία.

Φυσικά στην απάντηση δεν περιλαμβάνεται η ποιότητα των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Αθήνα και που σε αρκετές περιπτώσεις είναι γεμάτα προβλήματα με τρακαρισμένα μέρη, ελλειπή κλιματισμό, ιδιαίτερα φθαρμένο εσωτερικό που δεν κολακεύει την εικόνα της εταιρείας.

Και η ΣΤΑΣΥ με προβλήματα 
Την ίδια ώρα, προβλήματα εμφανίζονται και στην λειτουργία της ΣΤΑΣΥ με κυριότερα την εικόνα των σταθμών που σε πολλές περιπτώσεις φαίνονται βρώμικοι τοίχοι και με ελλειπή συντήρηση, συρμοί που δεν πραγματοποιούν συγχρονισμένα δρομολόγια με αποτέλεσμα να έρχεται συρμός 1 λεπτό μετά τον προηγούμενο και μετά να υπάρχει αναμονή ακόμα και 7 λεπτά σε ώρα αιχμής με αποτέλεσμα να γίνεται το αδιαχώρητο κ.α.

Ειδικά στην τωρινή περίοδο με τις άδειες να έχουν μειώσει το προσωπικό, τα δρομολόγια είναι ιδιαίτερα αραιά όλη την ημέρα με αποτέλεσμα σε κάποιους συρμούς τις ώρες αιχμής μέχρι και τέλος Ιουλίου γινόταν "μάχη" για να μπεις στο τρένο.

Η κατάσταση είναι φυσικά ιδιαίτερα προβληματική και μέρος των προβλημάτων αναμένεται να φέρει η λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και οι μπάρες στους σταθμούς που θα αυξήσουν σε σημαντικό βαθμό τα έσοδα του ΟΑΣΑ.

Αυτό όμως που είναι κάτι παραπάνω από φανερό είναι ότι χρειάζεται μία ενίσχυση στο προσωπικό των συρμών για να μην υπάρχουν παρόμοια φαινόμενα αλλά και νέα αναδιάρθρωση στην ΟΣΥ με πλήρη εκμετάλλευση του δικτύου Μετρό, Τραμ και Προαστιακού για να μειωθούν οι ανάγκες σε οχήματα αλλά και να βελτιωθεί η σημερινή πολύ κακή εικόνα. 

ΠΗΓΗ: ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου