Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Λονδίνο: Επιβάτες έσωσαν τυφλό άνδρα που έπεσε στις ράγες του μετρό

Τη ζωή ενός άνδρα με ολική απώλεια όρασης έσωσαν πολίτες όταν έπεσε στις ράγες του μετρό του Λονδίνου την ώρα που προσέγγιζε συρμός.

Σύμφωνα με τον Independent, έντρομοι οι πολίτες που περίμεναν το μετρό στο σταθμό Finchley Road αντιλήφθηκαν ότι ένας άνδρας είχε πέσει κατά λάθος στις ράγες όταν άνθρωποι άρχισαν να φωνάζουν: «Ω, Θεέ μου».

Οι κραυγές των επιβατών κινητοποίησαν το προσωπικό του σταθμού που με τη βοήθεια πέντε πολιτών κατάφεραν να ανασύρουν τον άνδρα.

Ο 23χρονος Τζακ Μένταλ που βρέθηκε στο σημείο δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα: «Άκουσα κραυγές. Κάποιον να φωνάζει “Ω, Θεέ μου”. Κοίταξα γύρω μου και είδα ανθρώπους να συγκεντρώνονται. Είχε πέσει στις ράγες. Μπορούσα να δω το μπαστούνι του. Ήταν τρομοκρατικό».

Ερωτηθείς αν οι επιβάτες έσωσαν τη ζωή του άνδρα απάντησε θετικά και εξήγησε πως «δεν ήξερε τι είχε συμβεί. Έμοιαζε σοκαρισμένος. Ρωτούσε τι είχε συμβεί».

Ο 30χρονος άνδρας, ο οποίος δεν συνοδευόταν από κανέναν και κυκλοφορούσε με το λευκό μπαστούνι του, δεν τραυματίστηκε.

Εκπρόσωπος του σταθμού δήλωσε ότι ο 30χρονος σκόνταψε και έπεσε και τότε «επιβάτες και προσωπικό του σταθμού κατάφεραν να σταματήσουν το τρένο και να διακοπεί η παροχή ρεύματος».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως ο άνδρας πραγματοποιεί αυτή τη διαδρομή καθημερινά χωρίς να έχει ανάγκη από βοήθεια και ευχαρίστησε τους επιβάτες που τον βοήθησαν. 

ΠΗΓΗ: protothema.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου