Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Πρόεδρος ΟΑΣΘ: «Λουκέτο στον οργανισμό στις 20 Σεπτεμβρίου εάν δεν μας εξοφλήσει το κράτος»

«Με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα ο ΟΑΣΘ θα αντέξει να λειτουργεί το πολύ μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου », δήλωσε στο Karfitsa.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης.

«Αγωνιζόμαστε όλοι για να μας δώσει τα λεφτά ο κ. Σπίρτζης που μας χρωστάει το κράτος. Το ποσό που χρωστάνε αυτή τη στιγμή είναι 133 εκατ. σπαρταριστά ευρώ. Τα υπουργεία Παιδείας, Εργασίας και Μεταφορών είναι αυτά που έχουν οφειλές προς τον ΟΑΣΘ», είπε ο πρόεδρος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο τα ταμεία του οργανισμού λαμβάνουν ετεροχρονισμένα την είσπραξη του ΦΠΑ από τότε που ήταν στο 13%. 

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι: «εισπράττω 13% ΦΠΑ και αποδίδω 24% με αποτέλεσμα να υστερώ και από τα έσοδα μου. Το πρόβλημα είναι ποιος θα τα πληρώσει αυτά τα λεφτά, γιατί το ΦΠΑ το πληρώνει ο καταναλωτής δηλαδή ο επιβάτης. Έπρεπε να είχαν βγάλει την Κοινή Υπουργική Απόφαση από το 20/07/2015 που αυξήθηκε ο ΦΠΑ από 13% σε 23% και άλλη ΚΥΑ από 01/06/2016 που ανέβηκε στο 24%».

Όσον αφορά την επιστολή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη προς τον πρόεδρο των εργαζομένων του οργανισμού, Δημήτρη Τσερμενίδη στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Οι ενέργειες της διοίκησης του ΟΑΣΘ δείχνουν ότι είστε σε αγαστή συνεργασία μαζί της, αφού η εκάστοτε εργοδοσία δεν προχώρησε στις συνήθεις νομικές ενέργειες», ο κ. Στεφανίδης εξηγεί ότι: «δηλαδή έχουμε τους εργαζομένους μας και δεν θα είμαστε σε συνεργασία; Θα έχουμε τα πιστόλια βγαλμένα και θα πυροβολεί ο ένας τον άλλον; Είναι σοβαρά τα πράγματα. Εδώ και τόσο καιρό είναι 2.500 οικογένειες απλήρωτες». 

ΠΗΓΗ: karfitsa.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου