Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Ο Σιδηρόδρομος φέρνει κοντά Ελλάδα - Τουρκία


Έντονη εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό η δραστηριότητα και η συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για τα θέματα των σιδηροδρομικών συνδέσεων.

Στην ετήσια κοινή συνάντηση το Μάρτιο στη Σμύρνη, στη συμφωνία των 2 Πρωθυπουργών είχε περιγραφή η συγκρότηση της Μεικτής ομάδας εμπειρογνωμόνων Ελλάδας - Τουρκίας για Σιδηροδρομικές και συνδυασμένες μεταφορές (JOINT EXPERT GROUP ON RAIL AND INTERMODAL TRANSPORT) και τότε είχε βρεθεί στο Ελληνικό κλιμάκιο και στις συναντήσεις και ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνος Βούρδας, ο οποίος είχε αναλάβει το συντονισμό της συγκρότησης από Ελληνικής πλευράς.

Η Επιτροπή συγκροτήθηκε και από Ελληνικής πλευράς εκτός του κ. Βούρδα συμμετέχουν ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Κώστας Πετράκης, τεχνικά στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και ένας σύμβουλος του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ..

Πριν από 10 ημέρες ο κ. Βούρδας βρέθηκε και πάλι στην Τουρκία (στην Κωνσταντινούπολη αυτή τη φορά και μάλιστα 2 ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα) συνοδεύοντας τον Υπουργό Μεταφορών , κ. Χρήστο Σπίρτζη, σε ένα ταξίδι «αστραπή» καθώς ήταν προσκεκλημένοι για τα εγκαίνια της Γέφυρας «Οσμάν Σκαζί» στον κόλπο της Νικομήδειας από τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ πραγματοποιήθηκε και διμερής συνάντηση του Υπουργού με τον ομόλογό του και ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν η Σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Κωνσταντινούπολης.

Στις 14 Ιουλίου «τριτώνει» για τον Δ/νων της ΕΡΓΟΣΕ η υπόθεση Τουρκία και θα βρεθεί στην Άγκυρα ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας για την πρώτη συνεδρίαση της Μεικτής ομάδας εμπειρογνωμόνων Ελλάδας - Τουρκίας για Σιδηροδρομικές και συνδυασμένες μεταφορές (JOINT EXPERT GROUP ON RAIL AND INTERMODAL TRANSPORT) και μαθαίνουμε πως θα ακολουθήσει και 2η συνεδρίαση σύντομα αυτή τη φορά σε Ελληνικό έδαφος και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος η υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στους 2 Υπουργούς για την υλοποίηση του έργου. Να που ο σιδηρόδρομος μπορεί να δώσει ώθηση στις Έλληνο - Τουρκικές σχέσεις και ελπίζουμε να δώσει και έργα… 

ΠΗΓΗ: ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου