Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Σπίρτζης: Εξορθολογίζονται οι αστικές συγκοινωνίες, έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Για σημαντική μείωση στα χαλασμένα λεωφορεία, μείωση των ωρών και εξορθολογισμό των ανταλλακτικών αλλά και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο μίλησε στην ΕΡΤ1 ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως είπε "Ο στόλος των λεωφορείων που παραλάβαμε και που δεν μπορούσαν να κινηθούν λόγω βλαβών ήταν πάνω από 800 λεωφορεία. Σήμερα είναι 540.

Αυτό συνέβαινε γιατί σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού εντός εισαγωγικών το '14 η τότε διοίκηση περιέκοψε τις δαπάνες και την προμήθεια ανταλλακτικών σε ποσοστό 25%. Δε συμβαίνει σήμερα αυτό. 

Αυτό όμως που μπορεί να γίνει και να έχουμε τεράστια εξοικονόμηση είναι αυτά που σας είπα πριν, είναι η ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, να σας δώσω και μία είδηση στην εκπομπή, ένα μεγάλο κομμάτι των αστικών συγκοινωνιών θα ενταχθεί γίνεται προσπάθεια ενώ λήγει η σύμβαση Δεκέμβρη - Γενάρη να γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Και μέχρι τον Δεκέμβρη, Γενάρη, σε όλα τα μέσα αστικών μεταφορών της Αθήνας".

Για το πως θα λειτουργεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο ο Υπουργός είπε "Δεν θα έχουμε τα ακυρωτικά μηχανήματα που έχουμε σήμερα. Θα υπάρχουν μπάρες για την είσοδο όπως υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και στο μετρό, θα υπάρχουν συστήματα ειδοποίησης για όποιον δεν έχει εισιτήριο και μπαίνει στο λεωφορείο ή στο τραμ ή σε όλα τα υπόλοιπα". 

ΠΗΓΗ: ypodomes.com 




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου