Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Κύπρος: Άρχισαν τροχονομικοί έλεγχοι για ζώνες στα λεωφορεία

Εκστρατείες ελέγχου φορτηγών, λεωφορείων και οχημάτων στην περιοχή Λευκωσίας διενήργησαν χθες το πρωί από κοινού Αστυνομία και Τμήμα Οδικών Μεταφορών. 

Μετά το πρόσφατο θανατηφόρο δυστύχημα με την εμπλοκή λεωφορείου και τη διαπίστωση ότι τα λεωφορεία δεν έφεραν ζώνη ασφάλειας για τον οδηγό, άρχισαν και οι καταγγελίες για αυτού του είδους τις παραβάσεις.

Οι εκστρατείες έγιναν από μέλη της Τροχαίας Μόρφου και του Αστυνομικού Σταθμού Αστρομερίτη, σε συνεργασία με μέλη του Τμήματος Οδικών Μεταφορών (Τ.Ο.Μ.), στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλονται για πρόληψη και μείωση των οδικών τροχαίων συγκρούσεων και για εμπέδωση της οδικής συνείδησης. 

Αρχικά διενήργησαν εκστρατεία μεταξύ των ωρών 6:30 π.μ. - 9 π.μ. στον Αστρομερίτη και μεταξύ των ωρών 9:30 π.μ - 11:30 π.μ. στον κύριο δρόμο Αστρομερίτη - Τροόδους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των εκστρατειών ελέγχθηκαν συνολικά 102 φορτηγά και λεωφορεία και 80 οχήματα, μεταξύ των οποίων και μοτοσυκλέτες και προέκυψαν οι ακόλουθες καταγγελίες: 5 καταγγελίες για μη ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας, 4 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, μία καταγγελία για φθαρμένα ελαστικά, μία καταγγελία για μη επιθεωρημένο όχημα (χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας) και 4 καταγγελίες γα διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα.

Επίσης έγιναν 9 παρατηρήσεις, ενώ κλήθηκαν τρεις οδηγοί για επανεξέταση άδειας οδηγού αφού ήταν υπερήλικες. Παρόμοιες εκστρατείες θα διενεργηθούν και σε άλλες πόλεις, ενώ θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές στη Λευκωσία.

ΠΗΓΗ: philenews.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου