Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Η απαξίωση των συγκοινωνιών εν μέσω απολύσεων !!!

Το 2014 έγιναν οι πρώτες απολύσεις προσωπικού για παραποιημένους τίτλους σπουδών στην Ο.ΣΥ.
Η τότε κυβέρνηση προβάλλοντας την αξιοκρατία και την αποκατάσταση των αδικιών απέλυσε συναδέλφους καθώς ήταν ο πιο εύκολος τρόπος όπου κανείς δεν μπορούσε να αντισταθεί και να στηρίξει αυτό το κομμάτι. 

Η μέθοδος που ακολούθησαν με την βοήθεια των ΜΜΕ, δεν ήταν άλλος παρά ο διασυρμός των εργαζομένων οι οποίοι χρησιμοποιώντας πλαστό τίτλο σπουδών πήραν την θέση στο δημόσιο αδικώντας κάποιους άλλους ! 
Κατά πόσο αποκαταστάθηκε όμως η αδικία, από την στιγμή που οι αδικούμενοι δεν κλήθηκαν για δουλειά μετά την απόλυση των συναδέλφων ? 
Φυσικά απ΄ ότι είδαμε ο στόχος ήταν η συρρίκνωση της εταιρίας διότι μετά τις απολύσεις ξεκίνησε το κόψιμο γραμμών και μείωση δρομολογίων! 

Ταυτόχρονα βγάλανε μία προκήρυξη ότι τάχα μ θα γίνουν προσλήψεις η οποία έμεινε στα χαρτιά !

Αποτέλεσμα είχε να αντιμετωπιστεί η μη επάνδρωση βραδιών με μεταφερόμενα ρεπό τα οποία συσσωρεύτηκαν και αυτή τη στιγμή η εταιρία χρωστάει χιλιάδες ρεπό στους εργαζόμενους ! 

Από την πρώτη στιγμή φαινόταν ότι ο στόχος των κυβερνώντων δεν ήταν η αποκατάσταση των αδικιών αλλά η μείωση προσωπικού καθώς θα μπορούσαν να καλέσουν από την λίστα των επιλαχόντων της ίδιας προκήρυξης, αυτούς που πραγματικά αδικήθηκαν διότι κάποιοι τους πήραν την σειρά. 

Επίσης δεν αποδόθηκαν ευθύνες πουθενά αλλού όπως στην επιτροπή προσλήψεων, στις εκάστοτε διοικήσεις αλλά και στον ΑΣΕΠ.!  Και αυτό δείχνει τον σκοπό ...

Η αποκατάσταση των αδικιών όπως λένε δεν ακούμπησε ακόμη και τους καθηγητές που εκδώσαν πλαστούς τίτλους σπουδών καθώς αθωώθηκαν λόγω παραγραφής στην 5ετία.  

Θέλουν ξαφνικά να αποκαταστήσουν αδικίες σε ένα κράτος όπου επί δεκαετίες ίσχυε το << Αν έχεις βύσμα διάβαινε >> , όταν κανείς δεν έχει πληρώσει για σωρεία σκανδάλων τα οποία έχουν παραγραφεί,  όταν επί δεκαετίες δεν υπάρχουν αξιοκρατικές διαδικασίες σε προαγωγές, αναθέσεις κτλ. 
Δεν μπορούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για αποκατάσταση αδικιών, ο στόχος είναι η απαξίωση η διάλυση της εταιρίας και παράδοση σε ιδιωτικά συμφέροντα !

Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε και πάλι με την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ η οποία δεν διαφέρει καθόλου από τις προηγούμενες παρά μόνο στα πρόσωπα, καθώς ξανά στο προσκήνιο βρίσκονται οι απολύσεις ... ακούγεται ότι έχουν σταλεί ειδοποιήσεις σε συναδέλφους όπου πρέπει να προσκομίσουν τους τίτλους σπουδών ...

Και αυτοί διαδίδουν μήνες τώρα για μεγάλη προκήρυξη που έρχεται για προσλήψεις οδηγών και τεχνικών, αποκατάσταση αδικιών αλλά και πάλι κουβέντα για τις εκάστοτε διοικήσεις, επιτροπές προσλήψεων και το πιο σημαντικό γιατί  να μην προσληφθούν αυτοί που αδικήθηκαν, δηλαδή από την λίστα των επιλαχόντων τις ίδιας προκήρυξης!  

Ακούω διάφορα ότι οι προκηρύξεις αυτές έχουν κλείσει και δεν γίνεται! όλα γίνονται, αρκεί να υπάρχει θέληση, εδώ νομοθέτησαν για περικοπές συντάξεων και μισθών  και δεν γίνεται για κάτι που θα τους πεις και μπράβο όταν πρόκειται να δικαιωθούν κάποιοι που τους πήραν την θέση και μπορεί να είναι και άνεργοι ? 

Εδώ ξεκινάνε προσλήψεις μετά από 18 χρόνια από το 1998   και δεν θα μπορούσαν έστω σε νέα προκήρυξη να μοριοδοτήσουν τους επιλαχόντες οι οποίοι αδικήθηκαν ? 

Όπως είπαμε ο στόχος δεν είναι αυτός αλλά  η απαξίωση των συγκοινωνιών και η συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου οδεύοντας προς την ιδιωτικοποίηση, ξεκινώντας σταδιακά με την μείωση προσωπικού όπου έγινε σε πρώτη φάση χωρίς αντικατάστασή του τώρα έρχεται η δεύτερη φάση και δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει και τρίτη ! 

Εδώ γεννιούνται και κάποια ερωτήματα, υπήρχαν άτομα τα οποία είχαν βρεθεί με παραποιημένους τίτλους σπουδών αλλά δεν φύγανε με τους πρώτους? Πώς έγινε η επιλογή ? Μήπως το νούμερο το πόσοι έπρεπε να φύγουν ήταν μελετημένο ώστε να βγαίνει το συγκοινωνιακό έργο και να γίνει σταδιακά η απαξίωση ? Μήπως φύγουν κάποιοι τώρα και αργότερα βρεθούν και άλλοι ? Αναπάντητα θα μείνουν ...

Επίσης περίεργο είναι πώς ενώ σε όλο το δημόσιο γίνεται αυτό, η Ο.ΣΥ γίνεται πρώτο θέμα !!!

Η μείωση προσωπικού ειδικά αυτό το διάστημα που τα εργασιακά είναι στο προσκήνιο έχει και άλλες επιπτώσεις, όπως στην ΣΣΕ όπου η διοίκηση επικαλούμενη την έλλειψη προσωπικού θα προσπαθήσει να ΄΄ χτυπήσει ΄΄ διάφορα θεσμικά όπως αιμοδοτικές άδειες, αιμοπετάλια, έκτακτα ρεπό κτλ.

Γι αυτό τουλάχιστον εμείς δεν θα πρέπει να υποστηρίζουμε τις απολύσεις, χωρίς πρώτα την άμεση αντικατάσταση από την λίστα των επιλαχόντων για την πραγματική αποκατάσταση των αδικιών και φυσικά νέες προσλήψεις για την αποσυμφόρηση των μεταφερόμενων ρεπό. 

Υποστηρίζοντας αυτό θα δείξει αν πραγματικά αποσκοπούν στην μείωση προσωπικού ή στην αποκατάσταση αδικιών !!!

Δεν θα πρέπει να παίζουμε το παιχνίδι των κυβερνώντων διότι ο στόχος είναι η συρρίκνωση η απαξίωση και η ιδιωτικοποίηση ... ας μην κοιτάζουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος ! 

ΠΗΓΗ: CityBusDrivers


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου