Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Watson: Ο εξυπνότερος υπέρ-υπολογιστής του κόσμου οδηγεί …λεωφορεία!

Θυμάστε το πρώτο 3D - εκτυπωμένο αυτοκίνητο του κόσμου, το επονομαζόμενο "Strati"

H Local Motors, η εταιρεία που πέτυχε αυτό το σημαντικό ορόσημο σε μόλις 44 ώρες, είναι εδώ με μια ακόμη καταπληκτική εφεύρεση.

Η εταιρία έχει δημιουργήσει ένα νέο 3D-printed όχημα με την ονομασία Olli, το οποίο πρόκειται ουσιαστικά για ένα 3D εκτυπωμένο αυτό-οδηγούμενο λεωφορείο που χρησιμοποιεί τον εξυπνότερο υπέρ-υπολογιστή στον κόσμο για να μεταφέρει ανθρώπους και να τους αφήνει με ασφάλεια στον επιθυμητό προορισμό.

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του supercomputer Watson της IBM, το μίνι αυτό λεωφορείο κινείται στους δρόμους της Ουάσιγκτον προς το παρόν, ενώ αργότερα μέσα στο έτος, το Olli αναμένεται να κατακτήσει τους δρόμους του Λας Βέγκας και του Μαϊάμι.

Το ηλεκτρικό όχημα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 12 άτομα, ενώ οι επιβάτες μπορούν να συνομιλούν με αυτό, για να μάθουν το πώς ακριβώς λειτουργεί, γιατί έκανε κάποια συγκεκριμένη επιλογή, ή ποιος είναι ο προορισμός του.

Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από διάφορους αισθητήρες που διαθέτει, η ασφάλεια του οχήματος, αλλά και η εμπειρία των επιβατών βελτιώνονται συνεχώς. Οι επιβάτες μπορούν επίσης να θέτουν ερωτήσεις στο Olli, σχετικά τα δημοφιλέστερα μέρη που μπορούν να επισκεφτούν σε μια γειτονιά και να λάβουν ακόμη και συστάσεις για εστιατόρια.

Για την εκτέλεση των παραπάνω διαδραστικών λειτουργιών, το Olli χρησιμοποιεί τέσσερα APIs της IBM για την ανάπτυξη φυσικής γλώσσας, την μετατροπή της ομιλίας σε κείμενο και την μετατροπή του κειμένου σε ομιλία.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Olli από εδώ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου